iude radio

Peace On Drugs Radio

Elke dinsdagavond tussen 19:00 en 21:00 is dit unieke programma - live en lineair - te beluisteren via internet. De website van de Willem de Ridder – www.ridderradio.com – is de thuisbasis van Peace on Drugs Radio. Hieronder vind je een 5-tal knoppen om de stream te starten en te luisteren naar de uitzendingen.

Bij Ridderradio is er geen centrale studio, maar maken mensen de uitzending vanaf hun computer thuis of op locatie. Niet alleen kun je ze horen en sommigen ook zien, je kunt ook met ze in contact komen via de Ridder Radio Text- en Voice- Chat. Is er geen live programma, dan hoor je hoorspelen, sprookjes, interviews en andere juweeltjes uit het Willem de Ridder Radio Archief!

Jeroen Bos van 't Grasje in Utrecht en sidekick (voorheen Guus Jan) zijn de drijvende kracht achter Peace on Drugs Radio. Het trio wordt gecompleteerd met Gerrit Jan ten Bloemendal uit Leeuwarden. Jeroen en Gerrit Jan zijn al decennia actief in de cannabiswereld en voor organisaties als het PCN (Platform Cannabisondernemingen Nederland) en de Cannabis-Kieswijzer. Guus Jan was liefhebber en kenner van de plant.

Afleveringen

Guus Lieberwerth

IN MEMORIAM

Op 27-10-2021 hebben we afscheid genomen van de 59 jarige Guus Jan Lieberwerth. De chemobehandeling leek de goede kant op te gaan, totdat half oktober 2021 het met hem snel achteruit ging. Guus was een van de founding fathers van Drug Peace Radio. Samen met Jeroen Bos verzorgde hij elke dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur de internet-radiouitzendingen op Ridder Radio. Daarnaast maakte hij zelfstandig ook s'avonds uitzendingen op Ridder Radio.  

Guus is met zijn vriendin Els ook altijd betrokken geweest bij de tuin van Stichting The Court of Eden in Utrecht waar hij als genen-rentmeester zaden kweekte van allerlei inheemse gewassen.

Ook was Guus voorzitter van de non-profit Stichting Cannagenethics voor het faciliteren van een cannabis genenbank. Met zijn encyclopedische kennis voorzag hij velen van de juiste informatie en wijze raad. Guus was bovenal een formidabele mensenvriend en had een duidelijke voorliefde voor biodiversiteit in het algemeen. Vooral op de tuin en op Ridder Radio wordt Guus nog elke dag gemist. 

Guus Lieberwerth
Guus Lieberwerth
Guus Lieberwerth
logo button
Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Hester Kooistra
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600