Provinciale Staten Verkiezingen 2023

logo provincie Overijssel

Overijssel - 47 zetels

Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor de provincie. We kiezen dan wie er in de Provinciale Staten komen. Als je 18 jaar of ouder bent, mag jij ook stemmen.

Met jouw stem heb je invloed op hoe Overijssel eruit ziet. De plannen van de provincie gaan namelijk over heel Overijssel. Zo zorgt de provincie voor wegenonderhoud, goede bereikbaarheid via openbaar vervoer en stimuleert zij de productie en gebruik van duurzame energie. Doordat de provincie de natuur beschermt, fietsroutes aanlegt en cultuur en sport ondersteunt, kan jij erop uit in Overijssel.

Door te stemmen laat je zien wat je belangrijk vindt voor Overijssel! 

Provincie Overijssel - Provincie Overijssel 

Provinciale Staten Overijssel - Verkiezingen 2023 

KIESKOMPAS OVERIJSSEL

Provinciale Statenverkiezingen 2023 Overijssel (stemwijzer.nl)

Overijssel Provinciale verkiezingen (mijnstem.nl)

Wat doen Provinciale Staten? - Provincie Overijssel

Eerste kamerverkiezingen

De provincies gaan niet over het cannabis- en drugbeleid. De Provinciale Statenleden kiezen de Eerste Kamerleden en die gaan wel over het drugbeleid.

Zorg voor voldoende cannabisvriendelijke zetels in de Eerste Kamer door op een cannabisvriendelijke partij te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Om een beeld te vormen van de cannabisvriendelijkheid van de landelijke partijen vind je HIER een overzicht. Check de cannabisvriendelijkheid  van de partijen aan de hand van de verkiezingsprogramma's van 2021: Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Ga stemmen in alle Staten
voor de Eerste Kamer

 

Hieronder vind je het overzicht van alle deelnemende partijen aan de Provinciale statenverkiezingen in Overijssel. Door op een partij te klikken kom je bij de website van deze partij.  

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600