Provinciale Staten Verkiezingen 2023

logo provincie Limburg

Limburg - 47 zetels

Op 15 maart 2023 zijn verkiezingen voor de provincie. We kiezen dan wie er in de Provinciale Staten komen. Als je 18 jaar of ouder bent, mag ook jij stemmen.

Met jouw stem heb je invloed op hoe Limburg eruit ziet. De plannen van de provincie gaan namelijk over heel Limburg. Zo zorgt de provincie voor wegenonderhoud, goede bereikbaarheid via openbaar vervoer en stimuleert zij de productie en het gebruik van duurzame energie. Doordat de provincie de natuur beschermt, fietsroutes aanlegt en cultuur en sport ondersteunt, kan jij erop uit in Limburg. 

Door te stemmen laat jij zien wat jij belangrijk vindt voor Limburg!

Home - Provincie Limburg

Home - Ik kies Limburg

KIESKOMPAS LIMBURG

Provinciale Statenverkiezingen 2023 Limburg (stemwijzer.nl)

Limburg Provinciale verkiezingen (mijnstem.nl)

EERSTE KAMERVERKIEZINGEN

De provincies gaan niet over het cannabis- en drugbeleid. De Provinciale Statenleden kiezen de Eerste Kamerleden en die gaan wel over het drugbeleid.

Zorg voor voldoende cannabisvriendelijke zetels in de Eerste Kamer door op een cannabisvriendelijke politieke partij te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Om een beeld te vormen van de cannabisvriendelijkheid van de landelijke politieke partijen vind je HIER een overzicht. Check de cannabisvriendelijkheid van de partijen aan de hand van de verkiezingsprogramma's van 2021. Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Ga stemmen in alle Staten
voor de Eerste Kamer

 

Hieronder vind je het overzicht van alle deelnemende partijen aan de Provinciale Statenverkiezing in Limburg. Door op een partij te klikken kom je bij de website van deze partij.

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600