Provinciale Staten Verkiezingen 2023

logo provincie Utrecht

Utrecht - 49 zetels

Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor de provincie. We kiezen dan wie er in de Provinciale Staten komen. Als je 18 jaar of ouder bent, mag jij ook stemmen.

Met jouw stem heb je invloed op hoe Utrecht eruit ziet. De plannen van de provincie  gaan namelijk over heel Utrecht. Zo zorgt de gemeente voor wegenonderhoud, goede bereikbaarheid via openbaar bestuur en stimuleert zij de productie en het gebruik van duurzame energie. Doordat de provincie de natuur beschermt, fietsroutes aanlegt en cultuur en sport ondersteunt, kan jij erop uit in Utrecht.

Door te stemmen laat je zien wat jij belangrijk vindt voor Utrecht!

Home | provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl)

Provinciale Staten Utrecht - Verkiezing 2023

KIESKOMPAS UTRECHT

Utrecht Provinciale verkiezingen (mijnstem.nl)

Wat doet de provincie? | provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl)

Eerste kamerverkiezingen

De provincies gaan niet over het cannabis- en drugbeleid. De Provinciale Statenleden kiezen de Eerste Kamerleden en die gaan wel over het drugbeleid.

Zorg voor voldoende cannabisvriendelijke zetels in de Eerste Kamer door op cannabisvriendelijke partij te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Om een beeld te vormen  van de cannabisvriendelijkheid van de landelijke politieke partijen vind je HIER  een overzicht. Check de cannabisvriendelijkheid van de partijen aan de hand van de verkiezingsprogramma's 2021: Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Ga stemmen in alle Staten
voor de Eerste Kamer

 

Hieronder vind je het overzicht van alle deelnemende partijen aan de Provinciale Statenverkiezing in Utrecht. Door op een partij te klikken kom je bij de website van deze partij.

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600