Provinciale Staten Verkiezingen 2023

logo provincie Gelderland

Gelderland - 55 zetels

Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor de provincie. We kiezen dan wie er in de Provinciale Statenverkiezingen komen. Als je 18 jaar of ouder bent, mag jij ook stemmen.

Met jouw stem heb je invloed op hoe Gelderland eruit ziet. De plannen van de provincie gaan namelijk over heel Gelderland. Zo zorgt de provincie voor wegenonderhoud, goede bereikbaarheid via openbaar vervoer en stimuleert zij de productie en het gebruik van duurzame energie. Doordat de provincie de natuur beschermt kan jij erop uit in Gelderland. 

Door te stemmen laat jij zien wat jij belangrijk vindt voor Gelderland.

Gelderland Home

De provincie kiest. U kiest! (gelderland.nl)

Gelderland Provinciale verkiezingen (mijnstem.nl)

KIESKOMPAS GELDERLAND

EERSTE KAMERVERKIEZINGEN

De provincies gaan niet over het cannabis- en drugbeleid. De Provinciale Statenleden kiezen de Eerste Kamerleden en die gaan wel over het drugbeleid. 

Zorg voor voldoende cannabisvriendelijke zetels in de Eerste Kamer door op een cannabisvriendelijke politieke partij te stemmen bij de provinciale statenverkiezingen.

 Om een beeld te vormen van de cannabisvriendelijkheid van de landelijke politieke partijen vind je HIER een overzicht. Check de cannabisvriendelijkheid van de partijen aan de hand van de verkiezingsprogramma's van 2021: Tweede Kamerverkiezing 2021.

 

Ga stemmen in alle Staten
voor de Eerste Kamer

 

Hieronder vind je het overzicht van alle deelnemende partijen aan de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland. Door op een partij te klikken kom je bij de website van deze partij.  

logo button
Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Hester Kooistra
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600