Provinciale Staten Verkiezingen 2023

logo provincie Noord-Brabant

Noord-Brabant - 55 zetels

Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor de provincie. We kiezen dan wie er in de Provinciale Staten komen. Als je 18 jaar of ouder bent, mag ook jij stemmen.

Met jouw stem heb je invloed op hoe Drenthe eruit ziet. De plannen van de provincie gaan namelijk over heel Noord-Brabant. Zo zorgt de provincie voor wegenonderhoud, goede bereikbaarheid via openbaar vervoer en stimuleert zij de productie en het gebruik van duurzame energie. Doordat de provincie de natuur beschermt, fietsroutes aanlegt en cultuur en sport ondersteunt, kan jij erop uit in Noord-Brabant.

Door te stemmen laat jij zien wat jij belangrijk vindt voor Noord-Brabant!

Home Brabant.nl - Provincie Noord-Brabant

Provinciale Statenverkiezingen - Verkiezingen Provincie Noord-Brabant

KIESKOMPAS NOORD-BRABANT

Provinciale Statenverkiezingen 2023 Noord-Brabant (stemwijzer.nl)

Noord-BrabanProvinciale verkiezingen (mijnstem.nl)

Eerste Kamerverkiezingen

De provincies gaan niet over het cannabis- en drugbeleid. De Provinciale Statenleden kiezen de Eerste Kamer en die gaan wel over het drugbeleid. 

Zorg voor voldoende cannabisvriendelijke zetels in de Eerste Kamer door op een cannabisvriendelijke partij te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Om een beeld te vormen van de cannabisvriendelijkheid van de landelijke politieke partijen vind je HIER een overzicht. Check de cannabisvriendelijkheid van de partijen aan de hand van de verkiezingsprogramma's van 2021: Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Ga stemmen in alle Staten
voor de Eerste Kamer

 

Hieronder vind je een overzicht van alle deelnemende partijen aan de provinciale Statenverkiezing in Noord-Brabant. Door op een partij te klikken kom je bij de website van deze partij. 

logo button
Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Hester Kooistra
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600