Utrecht lijkt ’grote stad’ te worden in wietproef

Utrecht lijkt de ’grote stad’ te moeten worden die mee gaat doen met een landelijk experiment met legaal geteelde wiet. De gemeente lonkt al langer nadrukkelijk naar deelname, in politiek Den Haag wordt inmiddels ook gerekend op deelname van de Domstad.

In coalitiekringen wordt een proef met legaal geteelde wiet in Utrecht gezien als logisch gevolg van gedeelde wensen. Utrecht lobbyt onder aanvoering van burgemeester Sharon Dijksma al langer om mee te doen. In het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en CU is opgenomen dat er een ’grote stad’ moet meedoen aan de proef, die vooral als vurige wens van D66 wordt gezien. (...)

In gesprek met coffeeshophouders

Dijksma zei eerder al graag dat Utrecht graag de ’grote stad’ wordt die aan dat lijstje wordt toegevoegd. Dat enthousiasme is er nog altijd, vertelt een woordvoerder van de burgemeester. Een mogelijk struikelblok is nog wel dat alle coffeeshops in de gemeente mee moeten willen doen. Daarover werd eerder nog hevig discussie gevoerd in Utrecht, dat bemoeilijkte de kandidatuur. „De gemeente is momenteel in goed gesprek met de coffeeshophouders en inventariseert onder welke voorwaarden zij willen deelnemen”, vertelt de zegsman.

Lees verder: Utrecht lijkt ’grote stad’ te worden in wietproef | Binnenland | Telegraaf.nl (3 maart 2022)

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600