Politieke jongeren haken af door toetsenbordhelden: 'Vaak valse reacties'

Politieke jongerenorganisaties maken zich zorgen dat door bedreigingen en intimidatie van politici, jongeren minder bereid zijn om politiek actief te worden. Dat zeggen enkele voorzitters van jongerenorganisaties op de dag dat D66-leider Sigrid Kaag om die reden haar vertrek aankondigde. Ook zij merken dat de haat op sociale media heftig is. "Ik had er wel een paar dagen last van."

CDJA-voorzitter Kevin Klinkspoor legde in 2021 in een video uit waarom hij CDA-lid is en wat hem motiveert. De video werd door het CDA op sociale media gezet. De reacties onder de tweet logen er niet om. "Ik was wel ontdaan door al die nare reacties. Daar had ik wel een paar dagen last van", zegt Klinkspoor nu.

Ook de Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, heeft te maken maken met de giftige omgang met politici, zegt voorzitter Kalle Duvekot. "Ze noemen ons op sociale media 'linkse engnekken', 'Pechtoldjugend' of 'het Kaagcommando'. Het is heel heftig, sommige reageerders noemen D66 zelfs een pedofielenpartij, en ons noemen ze dan de pedofielenkinderen."

Lees meer: Politieke jongeren haken af door toetsenbordhelden: 'Vaak valse reacties' | RTL Nieuws (13 juli 2023)

Verkiezingsnieuws

logo button
Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Hester Kooistra
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600