De campagne is voor Caroline van der Plas al in volle gang

Caroline van der Plas (BBB) wordt waarschijnlijk de uitdager van de VVD. Een premierschap sluit ze niet uit.

Na het bijwonen van een concert van André Rieu in Maastricht – “top gewoon” – was Caroline van der Plas zondagmiddag alweer op het partijbureau van BBB. De voorbereidingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van dit najaar zijn bij haar partij al in volle gang, net als de campagne.

In het filmpje dat zij gistermiddag postte op Twitter, zegt Van der Plas dat haar partij klaar is voor nieuwe verkiezingen. Ze hoorde de afgelopen dagen genoeg politiek volgers zeggen dat BBB weer ‘helemaal opnieuw zou moeten beginnen’, maar dat is flauwekul volgens haar. “We hebben elke dag het gevoel gehad dat het kabinet vandaag weleens zou kunnen vallen.” De voorbereidingen waren kortom al in volle gang.

Daarbij denkt de BoerBurgerBeweging óók al na over eventuele kabinetsposten, en zelfs wie het premierschap zou moeten vervullen. Die laatste baan hoeft Van der Plas niet per se zelf te doen, zei ze al tegen verschillende media, al zal ze het premierschap ook niet afwijzen. Volgens haar heeft de partij contact met genoeg geschikte kandidaten. Wie precies, dat wil ze nog niet kwijt.

Lees verder: De campagne is voor Caroline van der Plas al in volle gang | Trouw (9 juli 2023)

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600