Komende week nieuwe stakingen in het openbaar vervoer: “Ook stakingen op verkiezingsdag”

Komende week vinden er nieuwe stakingen plaats in het openbaar vervoer. Op dinsdag 14 en woensdag 15 maart wordt het werk neergelegd, zo laten de vakbonden weten.

Op deze twee dagen zal een groot deel van de bussen in en rond Groningen niet rijden. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er juist op woensdag niet gestaakt zou worden. Op woensdag vinden de verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur riep de partijen op om de acties voor woensdag op te schorten zodat mensen toch het openbaar vervoer kunnen gebruiken om bij een stemlokaal te komen. De vakbonden wilden daar aanvankelijk in mee gaan, maar dit leidde tot veel commotie.

“Wij hebben goede redenen om wel te staken”

“Alleen al de suggestie dat we overwegen om de 15e als stakingsdag af te blazen heeft veel commotie opgeleverd”, meldt vakbond CNV. “Dat is niet wat wij bedoeld hebben. Naar aanleiding van jullie reacties draaien wij het om.” De vakbond zegt te begrijpen dat reizigers het vervelend vinden dat er gestaakt wordt. “Jullie (reizigers, red.) geven aan dat er iedere dag wel een goede reden is om niet te staken. Wij hebben echter goede redenen om wel te staken, ook al is dat vervelend voor de reiziger.”

Lees verder: Komende week nieuwe stakingen in het openbaar vervoer: “Ook stakingen op verkiezingsdag” | OOG Radio en Televisie (oogtv.nl) (12 maart 2023)

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600