“75% van de Groningers van plan om te stemmen, vertrouwen in gemeente groter dan in Rijk”

Zeker 76% van de Groningers is van plan om te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van komende week. Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal Planbureau Groningen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat inwoners van de gemeente Groningen relatief veel vertrouwen hebben in hun eigen gemeente, en ook voelt men zich relatief goed gehoord door de lokale politiek.

In de aanloop naar de verkiezingen van komende week heeft het Sociaal Planbureau Groningen 7.000 inwoners van de provincie benaderd. Het gaat om deelnemers aan het Groninger Panel die zes tot tienmaal per jaar een online vragenlijst ontvangen over verschillende maatschappelijke thema’s. Volgens het SCG is het panel representatief voor de Groninger bevolking van 18 jaar en ouder. In de afgelopen weken zijn de deelnemers gevraagd naar hun ervaringen en meningen over de verkiezingen, het vertrouwen en de betrokkenheid bij hun gemeente.

Lees verder: "75% van de Groningers van plan om te stemmen, vertrouwen in gemeente groter dan in Rijk" - OOG Radio en Televisie (oogtv.nl) (13 maart 2022)

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600