Carola Schouten (ChristenUnie) zegt landspolitiek ‘na twaalf intense jaren’ vaarwel

De meest ervaren ChristenUnie-politicus stopt ermee. Na de vorming van een nieuw kabinet keert vicepremier Carola Schouten niet terug in Den Haag. ‘Er staat een nieuwe generatie klaar.’

“Na twaalf intense jaren zal ik de politiek verlaten”, schrijft Carola Schouten (45) in een brief aan ChristenUnie-leden. “Ik zal me niet meer kandideren voor de kieslijst en straks vertrekken uit Den Haag. In dankbaarheid voor de tijd achter me en benieuwd naar wat er komen gaat.”

Schouten is een van de meest ervaren politici – binnen de ChristenUnie én daarbuiten. Ze vertrekt niet direct, voorlopig blijft ze actief als demissionair vicepremier en minister voor armoedebeleid. Zodra het volgende kabinet aantreedt, na de verkiezingen in november, zegt de CU-politicus de landspolitiek vaarwel.

Daarmee verliest de ChristenUnie opnieuw een politiek veteraan, nadat in januari oud-partijleider Gert-Jan Segers al afscheid had genomen van Den Haag. Maar volgens Schouten hoeft haar achterban zich geen zorgen te maken. “Er staat een nieuwe generatie klaar waarvan ik weet dat de ChristenUnie daar in goede en vertrouwde handen is”, schrijft ze. “Nu geef ik het stokje door.”

Lees meer: Carola Schouten (ChristenUnie) zegt landspolitiek ‘na twaalf intense jaren’ vaarwel (trouw.nl) (14 juli 2023)

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600