BBB-Kamerlid: Lilian Helder: “De sfeer bij BBB is vrolijk en enthousiast, anders dan bij de PVV'

Voormalig PVV-kamerlid Lilian Helder is begin deze maand overgestapt naar de BoerBurgerBeweging. Ze maakt nu deel uit van de BBB-fractie in de Tweede Kamer. "De sfeer is heel gezellig, het gaat allemaal op een vrolijke en enthousiaste manier. Anders dan bij de PVV", stelt het kersverse BBB-lid in Sven op 1.

Helder spreekt zich duidelijk uit over actuele thema’s in Nederland. Over de blokkades van demonstranten van Extinction Rebellion stelt ze dat de demonstranten meer respect moeten tonen voor politieagenten en medeburgers in het land. "Hou op met het verstoren van de openbare orde en ga naar het Malieveld, de plek die is aangewezen."

Drugsdiscussie

De BoerBurgerBeweging staat "niet dogmatisch in de drugsdiscussie", zegt Helder. Het voormalig PVV-kamerlid noemt het huidige drugsbeleid "schizofreen". "Nu heb je de rare situatie dat coffeeshops wiet mogen verkopen maar de aanvoerlijn illegaal is."

Volgens Helder is de huidige situatie "onhoudbaar" en moet de politiek een keuze maken. "Of je nou alles verbiedt of alles totaal legaliseert, je krijgt de geest niet in de fles", stelt ze. Maar de partij wil eerst de resultaten van het experiment afwachten. Ook moet er voldoende recherchecapaciteit zijn, benadrukt Helder.

Bron: NPO radio 1 18-09-2023

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600