Met Richard de Mos en zijn concurrenten op campagne in Den Haag. ’Wat als de wethouder na start meteen naar de gevangenis moet?’

Hart voor Den Haag kan bij de gemeenteraadsverkiezingen weer de grootste worden, maar boven de campagne hangt de mogelijke veroordeling van lijsttrekker Richard de Mos. Andere partijen zullen moeten beslissen of ze met hem willen besturen.

In hun groene jacks en met gele sjaals, de kleuren van Den Haag, zwermt Groep De Mos/Hart voor Den Haag door de stad. De limousine van Jelle Meines, nummer 8, is groen-geel. De bus met het gezicht van lijsttrekker Richard de Mos erop is groen-geel. Op de velgen: groen-gele hartjes. De Mos wordt overal herkend – net als vier jaar geleden tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Duindorp, de wijk van de vreugdevuren, wil een jongen een selfie. In het nabijgelegen welgesteldere Statenkwartier stopt een man op de fiets midden op straat en roept: „Ik wil me bij je aansluiten!” Er gaan duimpjes omhoog. Er wordt door voorbijgaande automobilisten getoeterd.

Lees verder: Met Richard de Mos en zijn concurrenten op campagne in Den Haag. ’Wat als de wethouder na start meteen naar de gevangenis moet?’ - NRC (1 maart 2022)

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600