In memoriam: ‘s lands bekendste wietkweker Doede de Jong (1949-2022)

Gisteren kwam dan toch dat belletje waarvan ik wist dat het ging komen. Iets meer dan twee weken geleden nadat bekend werd dat de kanker was uitgezaaid en hij te horen kreeg nog maar dagen te hebben, is onze Doede de Jong niet meer. Afgelopen zaterdag 12 maart kwam hij te overlijden nadat hij is ingeslapen in het bijzijn van zijn familie.

Ook Doede de Jong maakt het einde aan het cannabisverbod niet mee

Daarmee is ook Doede overleden voordat hij een einde zag komen aan dat verdomde cannabisverbod waar hij jaren tegen streed, net zoals andere strijders voor de plant waaronder wijlen Joep Oomen, Henk Poncin, Koos Zwart en Nol van Schaik.

Dat deed hij in de rechtszaal, in de epische documentaire Nederwiet de Moevie (en Fryske Himp) en de laatste jaren als onze vergadervoorzitter van onze stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Waar in het land we ons ook bevonden, Doede kwam vrijwel altijd om de vergadering te leiden de laatste jaren en reed daarvoor vanuit Appelscha het hele land door. Ook schreef hij regelmatig ingezonden brieven naar lokale en landelijke media.

Lees verder: In memoriam: 's lands bekendste wietkweker Doede de Jong (1949-2022) (cannabisindustrie.nl) (15 maart 2022)

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600