Podcast Kies maar! Wat is het verhaal achter de stellingen van de stemhulp?

In de podcast Kies maar! gaat presentatrice Eva Eikhout in 5 afleveringen op zoek naar het verhaal achter 5 stellingen uit de Noord-Hollandse stemhulp MijnStem.

Op deze manier kunnen Noord-Hollanders aan het einde van de aflevering een bewustere keuze maken in de stemhulp én daarmee tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.

Eva gaat in gesprek met mensen die veel over het onderwerp weten of er dagelijks mee te maken hebben. Ook worden Noord-Hollanders op straat gevraagd wat ze van de stelling vinden. De eerste 2 afleveringen over woningbouw (aflevering 1) en openbaar vervoer & wegen (aflevering 2) staan nu online en zijn te beluisteren via de podcastapps Spotify en Apple Podcasts. In de aanloop naar de verkiezingen volgen nog 3 afleveringen over Tata Steel, boeren en stikstof en over windmolens op land. 

Stemhulp ‘Mijn Stem’

Op 15 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen: hét moment voor Noord-Hollanders om hun stem te laten horen en te bepalen wie de komende 4 jaar de beslissingen gaan nemen in het provinciehuis. De stemhulp MijnStem helpt inwoners erachter te komen welke partijen aansluiten bij hun voorkeuren. Aan de hand van 24 stellingen, geven mensen aan hoe belangrijk ze een onderwerp vinden of juist niet. Vervolgens zien zij in hoeverre hun standpunten aansluiten bij die van de politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen 2023. Meer informatie over de verkiezingen is te vinden via www.noord-holland.nl/verkiezingen

Afleveringen podcast Kies Maar!

De podcast Kies maar! is een productie van Het Podcast Kantoor en wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord Holland en bestaat uit 5 afleveringen. 

Aflevering 1: Er moeten meer woningen worden gebouwd in het buitengebied

De eerste aflevering gaat over de woningnood. Tot 2030 komen er 184.000 nieuwe woningen in de provincie bij. Maar waar komen die woningen te staan? In het groen? Of juist niet? Je hoort de 22-jarige Stijn Kogenhop, die na een woningzoektocht van 2 jaar ten einde raad is. “We hebben een stevig probleem te pakken”, reageert ook hoogleraar Peter Boelhouwer van de TU Delft. Naast bijbouwen ziet hij ook nog andere oplossingen. Luister aflevering 1.

Aflevering 2: Er moet meer geïnvesteerd worden in OV en minder in wegen

De komende jaren komen er veel Noord-Hollanders bij, waardoor het nog drukker wordt. Hoe gaan we met die drukte om? Wat is er in de toekomst nodig om ons ook dan vlot en betaalbaar van A naar B te kunnen brengen? Kiezen we voor meer openbaar vervoer of voor nieuwe wegen? Wetenschapsjournalist Roel van der Heijden geeft een inkijkje in de toekomst en hovenier John Koomen uit Wognum legt uit hoe hij voor zijn bedrijf erg afhankelijk is van een goed wegennet. Luister aflevering 2.

Lees verder: Podcast Kies maar! Wat is het verhaal achter de stellingen van de stemhulp? - Provincie Noord-Holland (1 maart 2023)

Verkiezingsnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600