Zwolle wil niet de elfde gemeente van de wietproef worden

Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle besluit om géén interesse kenbaar te maken aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid voor deelname als 11e gemeente aan het experiment gesloten coffeeshopketen. Dat blijkt uit een nota die burgemeester Peter Snijders stuurt aan de gemeenteraad van Zwolle. 

In het coalitieakkoord van afgelopen december van het huidige kabinet was namelijk opgenomen dat het experiment wordt uitgebreid met een grote stad. In een brief vroegen de ministers de burgemeester om voor 8 juli a.s. kenbaar te maken of de gemeente Zwolle interesse heeft in deelname aan het experiment. 

Het draagvlak onder coffeeshophouders in Zwolle is opnieuw onderzocht en zij hebben schriftelijk, gemotiveerd aangegeven waarom zij geen voorstander zijn van deelname aan het experiment. Ook de jarenlange inzet van toezichthouders bij deelname versus de reeds bestaande handhavingsopgaves in de stad weegt zwaar en zet daarmee de uitvoerbaarheid (in het kader van openbare orde en veiligheid) onder druk. Om die reden is Zwolle niet geïnteresseerd in deelname aan het experiment gesloten coffeeshopketen.

Lees meer: RTV Focus 10-06-2022

 

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600