Terwijl de coffeeshoprel in Hellevoetsluis voortwoekert, is burgemeester Junius op vakantie

Burgemeester Milène Junius is niet handig bezig door deze week midden in de coffeeshoprel in Hellevoetsluis op vakantie te gaan. Dat zegt deskundige John Bijl.

Junius ligt onder vuur binnen de gemeenteraad, omdat ze op eigen houtje een plek bepaalde voor een nieuwe coffeeshop. Leider Rien Kap van de grootste coalitiepartij IBH herhaalde woensdag dat ze de raad niet had mogen passeren, dat dat onbehoorlijk bestuur is en dat haar positie daardoor ‘aan een zijden draadje hangt’. ,,Ze moet met een heel goed verhaal komen.”

(...),,Daar zijn we not amused over”, zegt VVD-fractieleider Dick Bosgieter. ,,Het is gek dat de burgemeester op vakantie is als dit speelt. We willen van haar een lijst met data en feiten, zodat we met haar in debat kunnen.” Rien Kap van IBH vermoedt dat de burgemeester ‘in paniek’ is geraakt, omdat de bestaande coffeeshop in de vesting niet door een controle kwam en dicht moet, en Hellevoetsluis toch een coffeeshop moet hebben. Want anders mag de gemeente waarschijnlijk niet meedoen aan het experiment, waarbij staatswiet legaal wordt gekweekt en verkocht.

Lees verder: Terwijl de coffeeshoprel in Hellevoetsluis voortwoekert, is burgemeester Junius op vakantie | Voorne-Putten | AD.nl (2 juni 2022)

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600