Mijn wens voor 420: meer unity in the community

Het is weer 20 april ofwel “420”, de van oorsprong Amerikaanse maar inmiddels wereldwijd gevierde cannabis feestdag. Ik ben benieuwd naar de opkomst vandaag bij de manifestatie die in Berlijn wordt georganiseerd, onder meer door jeugdrechter Andreas Müller. Helaas blijkt ook de Duitse legaliseringsbeweging niet immuun voor onderlinge strijd.

Duitse rechter pleit onomwonden voor legale wiet

Over Richter Müller heb ik hier eerder geschreven; het is zeldzaam dat een nog actieve rechter zo duidelijk stelling neemt vóór legalisering van cannabis. Müller is regelmatig bij grote media te gast en is zeer actief op Twitter, waar hij ruim 58.000 volgers heeft. Inmiddels circuleren er tientallen memes van de rechter als cannabis strijder, Terminator, Uncle Sam en andere culturele iconen (zoals het openinsgbeeld bij deze column).

Column Derrick Bergman

Lees verder: Mijn wens voor 420: meer unity in the community - CNNBS.nl (20 april 2022)

Derrick Bergman schrijft al sinds begin jaren 90 over cannabis, o.a. voor Highlife, EssensiE en Leafly. Voor CNNBS schrijft hij wekelijks, o.a. over de strijd van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Derrick is journalist, fotograaf, medeoprichter van cannabisbeurs GROWLANDS en dus voorzitter van het VOC.

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600