Stilzwijgend getolereerd: veerpont onmisbare schakel voor drugshandel tussen Voorne-Putten en Hoeksche Waard

De veerpont tussen Hekelingen en Nieuw-Beijerland is een belangrijke verbinding in het verkeer tussen Voorne-Putten en de Hoeksche Waard. Ongeveer drieduizend auto’s worden dagelijks van het ene naar het andere eiland overgezet. Een miljoen per jaar. Het zijn niet alleen personen die worden vervoerd. Ook de drugshandel maakt gebruik van het varend vervoer. Maar vraag niet naar drugs. Niemand wil er openlijk over praten.

(...)Een week later, half april, hield de politie op dezelfde parkeerplaats aan Hekelingse zijde een man aan. Hij zat in een geparkeerde auto en was in het bezit van hasj. Het voertuig, van een verhuurbedrijf, stond nog enkele dagen eenzaam en verloren op de parkeerplaats. Inmiddels heeft de verhuurder de auto teruggehaald. De gearresteerde man zal in de toekomst ergens anders een wagen moeten huren. “Hij is niet meer welkom”, zegt een woordvoerder.

Lees verder: Stilzwijgend getolereerd: veerpont onmisbare schakel voor drugshandel tussen Voorne-Putten en Hoeksche Waard - Hoeksche Waard Nieuws (hoekschnieuws.nl) (8 mei 2022)

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600