Convenant thuiskweek medicinale cannabis Tilburg krijgt upgrade

Het Tilburgse thuiskweekconvenant kreeg maandagavond 21-11-2022 Agendapunt 9D tijdens een debat in de gemeenteraad van Tilburg een upgrade nadat er eerdere plannen waren om het thuiskweek-convenant onder voorganger Noordanus vanwege de lage opsporingsprioriteit af te schaffen! Zie onderstaand chronologisch overzicht van alle berichtgevingen omtrent dit precaire onderwerp inclusief de recenste ontwikkelingen.

Je hoeft geen lid of donateur van de stichting PGMCG te zijn om de brief te krijgen stelde Weterings 22-11-2022. ‘Ik stel vast dat donateur zijn van die stichting niet per se nodig is om te kunnen voorzien in de zekerheid die de medicinale wietgebruikers nodig hebben. Dan is de weg die ik voorsta éénduidiger en voor iedereen makkelijker te bereiken.’ 

Bravo! Tilburgse burgemeesterstaat pal voor medicinale thuistelers Cnnbs 22-11-2022

Elke Tilburger met een doktersvoorschrift voor medicinale cannabis kan bij de gemeente persoonlijk een brief krijgen van de burgemeester. Daarin staat dat je wiet kweekt voor medicinaal gebruik, binnen de gestelde voorwaarden. Er staat een telefoonnummer in dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Als er politie aan de deur staat, kunnen ze dit nummer bellen en afzien van inbeslagname. Het maximum van vijf planten blijft gehandhaafd, maar, zei Weterings ‘als je met twee personen in een huis woont die het nodig hebben mogen het er ook tien zijn’

Bravo, burgemeester. Dat maar veel collega’s dit voorbeeld mogen volgen.

Marjan en Serge kunnen hun eigen wiet blijven kweken zodat ze niet ziek worden Omroep Brabant 21-11-2022

Vijf wietplantjes per persoon zorgen ervoor dat Marian Hutten en Serge de Bruijn uit Tilburg op de been blijven. Ze hebben van de gemeente toestemming om zelf hun medicinale wiet te kweken. Maar de gemeente dreigt die toestemming in te trekken. 

Maandagavond liet burgemeester Weterings weten dat hij een extra zekerheid inbouwt voor de medicinale cannabis gebruiker. Iedereen die wiet gebruikt op doktersvoorschrift kan een brief van de burgemeester krijgen waarin staat dat er met toestemming geteeld wordt. Samen met de doktersverklaring moet dat voldoende waarborg zijn dat de politie of woningbouwvereniging het huis niet binnenvalt voor vijf planten.

21 november raadsbijeenkomst medicinaal cannabis convenant PGMCG 11-10-2022

De agendacommissie van de Tilburgse gemeenteraad heeft gisteren besloten dat er op maandag 21 november van 20:30 tot 22:30 uur een gecombineerde informatie- en debatbijeenkomst zal plaatsvinden ter opvolging van de bijeenkomst 10 oktober jl:

Agendapunt 9D (archiefstream 21-11-2022 vanaf 20.30)

Stelling: 'Het is niet terecht dat de gemeente de voorwaarden waaronder de deelnemers van de Stichting PGMCG hun eigen medicinale cannabis konden kweken (max. 5 planten) zo maar terzijde heeft geschoven en dat daardoor deze kwetsbare Tilburgers in de problemen komen en veel angst en stress ervaren. Dit alles terwijl dit experiment prima verliep tot tevredenheid van de deelnemers'.
• Voorzitter geeft debatvraag aan
• Inleiding debat door SP | Helma Oostelbos
• Ruimte voor het uitwisselen van argumenten, vragen stellen en het beantwoorden van vragen door de portefeuillehouder. Via de interruptiemicrofoons.
• Voorzitter benoemt conclusies, antwoorden en eventuele toezegging

Informatiedebat gemeenteraad op verzoek van SP Tilburg inzake opschorten convenant thuiskweek medicinale cannabis (10-10-2022 zie raadszaal 2 vanaf 16.00 uur).

In de raadsvergadering van 18 juli jl. heeft raadslid Oostelbos (SP) de motie actueel: Handhaven van de afspraken inzake thuiskweek medicinale cannabis van de leden van de Stichting PGMCG ingediend. Het college werd daarin verzocht, nadat de uitspraak van de voorzieningenrechter in een procedure aangespannen door de bestuursleden van de Stichting PGMCG is geweest, een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad van Tilburg te organiseren waarbij een toelichting wordt gegeven op het proces tot dan toe gevolgd. Burgemeester Weterings heeft daarop toegezegd bereid te zijn in het najaar een informatiebijeenkomst te organiseren en er is tevens een Power Point presentatie gegeven.

Zie ook eerder gestelde raadsvragen over dit onderwerp.

Doel: De raad informeren over het tot nu toe gevolgde proces inzake de afspraken met de stichting PGMCG omtrent de thuiskweek van medicinale cannabis en belanghebbenden de gelegenheid geven in te spreken

 

Thuiskweek medicinale thuiskweek Tilburg mag niet meer. ‘Patienten zijn terug bij af’
BD 25-06-2022

Zieke inwoners die op doktersvoorschrift medicinale cannabis gebruikten, mochten in Tilburg jarenlang met toestemming thuis vijf hennepplanten hebben. Daar had oud-burgemeester Noordanus mee ingestemd. Zijn opvolger Weterings zet een streep door die afspraak. Advocaat: “Patiënten zijn nu vogelvrij.”

Het beëindigen van de afspraken komt als een donderslag bij heldere hemel en heeft grote gevolgen voor de groep van ruim dertig patiënten die zijn aangesloten bij stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG), zegt hun advocaat Barbalique Peters. ,,Dit is heel ernstig, deze zieke mensen zijn terug bij af. We spreken over medicatie voor een hele groep patiënten, die nu is overgeleverd aan de willekeur van politieagenten, de woningbouwcorporatie of de burgemeester.”

Zie ook de raadsvragen van SP en D66 hierover. 

Voor veilig thuis kweken zie: veiligthuiskweken.nl 

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600