Kans is groot dat buitenlanders in Vlissingse coffeeshops mogen blijven komen

Een proef om de overlast rond twee coffeeshops in Vlissingen te verminderen pakt goed uit. Dat staat in een brief die burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad hebben geschreven. Een jaar lang mogen buitenlanders 'gewoon' naar binnen in de twee Vlissingse zaken, om zo illegale drugshandel rond de panden te voorkomen.

Door een landelijke maatregel uit 2013 mogen buitenlanders - 'niet-ingezeten' - geen softdrugs meer kopen in Nederlandse coffeeshops. Daarmee wilde de overheid een einde maken aan het drugstoerisme vanuit België, Frankrijk en Duitsland. Maar in de praktijk bleek dat de overlast niet altijd verdween; de handel voor buitenlandse drugstoeristen verplaatste zich ineen aantal gevallen naar de illegale handel op straat En dat leverde juist nieuwe overlast op.

Vlissingen is één van de gemeenten die meedoen aan een proef waarbij vanaf 1 augustus vorig jaar buitenlanders wél de twee coffeeshops mogen betreden, om zo een einde te maken aan illegale handel in de buurt. Het gaat om de coffeeshop aan het Coosje Buskenplein en de grote coffeeshop aan het Bellamypark in Vlissingen.

Lees verder: Kans is groot dat buitenlanders in Vlissingse coffeeshops mogen blijven komen - Omroep Zeeland (18 mei 2022)

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600