Dokkumer had minderjarige klanten en dealers

Het dossier en de strafzaak van een 34-jarige drugsdealer uit Dokkum gaf volgens officier van justitie Riemke van der Zee een ontluisterend beeld van de handel in drugs en het drugsgebruik onder jongeren in Dokkum en omgeving. De Dokkumer dealde niet alleen aan minderjarigen, hij de liet de minderjarigen ook vóór hem dealen.

Meisje van 13 was 15 kilo afgevallen

“Het valt op hoe ontzettend jong de afnemers en de dealers zijn”, zei de officier. Sommige gebruikers die in het dossier genoemd werden waren niet ouder dan 13 jaar. “Een dertienjarig meisje had verklaard dat ze vijftien kilo was afgevallen door het gebruik van speed”. De verdachte wist dat zijn 'klanten’ minderjarig waren. Ze kwamen volgens de officier geregeld bij de man over de vloer.

Voor eigen gebruik

De zaak kwam aan het rollen toen er bij de politie een bericht binnen kwam dat de verdachte drugs verkocht. Bij de doorzoeking van de woning van de Dokkumer, zelf verslaafd aan speed, vond de politie wiet en speed. Volgens de verdachte was het voor eigen gebruik, de politie ging er vanuit dat het voor de handel was.

Lees verder: Dokkumer had minderjarige klanten en dealers (waldnet.nl) (29 april 2022)

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600