Start wietexperiment naar tweede kwartaal 2023

Het kabinet wil dat het experiment gesloten coffeeshopketen een succes wordt en vindt het vervelend dat de proef zo'n lange aanloop heeft.

Het kabinet wil er wel degelijk voor zorgen dat het experiment gesloten coffeeshopketen, oftewel de wietproef, een succes wordt en vindt het 'vervelend' dat het zo’n lange aanloop heeft. Dat zei minister Ernst Kuipers donderdag tijdens het drugsdebat in de commissie Justitie en Veiligheid. Niettemin kan het experiment pas op zijn vroegst van start gaan in het tweede kwartaal van 2023, aldus Kuipers.

Vertragingstactieken

Kamerleden waren tijdens het debat ontstemd over het feit dat het wietexperiment, dat al in 2017 is aangekondigd, in 2022 nog steeds niet van start is gegaan. Sommige Kamerleden suggereerden om die reden dat er sprake is van ‘vertragingstactieken’ van het kabinet. Het is immers geen geheim dat bijvoorbeeld coalitiepartij CDA weinig voelt voor het experiment. Die partij maakt zich zorgen over derden die via aandelen willen verdienen aan de winsten die telers denken te gaan halen in de legale cannabismarkt. CDA-Kamerlid Evert Jan Slootweg wil niet dat de overheid criminelen gaat faciliteren.

Lees verder: Start wietexperiment naar tweede kwartaal 2023 (binnenlandsbestuur.nl) (13 mei 2022)

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600