Oeps, vergeten dat wiet meurt en nu 1,5 miljoen euro armer…

Moeten we nu nog steeds zeggen dat verse wiettoppen behoorlijk op de neushaartjes kunnen werken? Blijkbaar wel, want in Den Haag wist de politie afgelopen donderdag naar eigen zeggen – te controleren valt het nooit – voor liefst anderhalf miljoen euro aan wiet te scoren. Uiteraard weer na een tip van burgers die het zaakje aan de Smaragdhorst vonden stinken…

Hoeveel is anderhalf miljoen euro tegenwoordig in wiet?

Anderhalf miljoen euro aan wiet, hoeveel zou dat zijn? Daarover rept de politie met geen woord op haar landelijke website vrijdag, dus moeten we zelf even aan het rekenen slaan. Zullen we voor het gemak even uitgaan van de gemiddelde prijs die het Trimbos-instituut heeft berekend in haar befaamde Drug Monitor onlangs?

Voor 1 gram wiet betaalde je in de coffeeshop vorig jaar 11,70 euro. Het is een publiek geheim dat de inkoopprijs voor een shop ongeveer de helft hiervan bedraagt, dus laten we zeggen 5,85 euro. Maar als je groot denkt en groot (ver)koopt krijg je korting, dus laten we zeggen 5 euro per gram. Dat maakt 5.000 euro voor 1 kilo wiet en als we anderhalf miljoen euro delen door 5k praten we in dit Haagse geval over pak ‘m beet 300 kilo wiet.

Lees verder: Oeps, vergeten dat wiet meurt en nu 1,5 miljoen euro armer... - CNNBS.nl (2 mei 2022)

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600