Coalitie Noordoostpolder lijkt niet radicaal te veranderen: ‘Keuze voor stabiliteit’

Noordoostpolder stevent af op een coalitie met Politieke Unie (PU), ChristenUnie-SGP en CDA. Dit is de eerste optie van de informateurs, de drie partijen zeggen op voorhand geen nee. Het betekent geen radicale koerswijziging. ,,Het is een keuze voor stabiliteit.’’

Het gaat om de huidige coalitie, min de VVD. Deze partij, met wethouder Hans Wijnants, heeft een zetel verloren en staat nu op drie. Politieke Unie was de grote winnaar in Noordoostpolder en klom naar zes zetels. Evenveel als ChristenUnie-SGP. Derde partij is het CDA met vijf zetels.

Niet vreemd dat informateurs Jan Westmaas en Andries van Daalen uitkomen op een coalitie met deze drie partijen, de grootste in de gemeente. De verkiezingsuitslag is geen reden om een ‘andere afslag’ te nemen, zei Westmaas dinsdagavond tijdens de presentatie van het informateursverslag. Wel moeten de drie partijen het eens zien te worden over ‘vernieuwende onderwerpen’ als de winkelopenstelling op zondag en het softdrugsbeleid, benadrukte hij.

Lees verder: Coalitie Noordoostpolder lijkt niet radicaal te veranderen: ‘Keuze voor stabiliteit’ | Noordoostpolder | destentor.nl (5 april 2022)

Cannabisnieuws

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600