Vergunning wietproefteler Supraleaf ingetrokken; CanAdelaar in startblokken

De vergunning van Supraleaf, een van de tien door de overheid geselecteerde telers voor het wietexperiment, is ingetrokken. Dat bevestigt het ministerie na vragen van de NOS. Het lukte teler Supraleaf niet om de opgegeven locatie op het bedrijventerrein in Zwaag in handen te krijgen. Het bedrijf mag dus niet meer meedoen aan het experiment. Supraleaf heeft hiertegen bezwaard aangetekend. 

Nummer 12 van de lotingslijst CanAdelaar is de volgende geselecteerde gegadigde die benaderd is om met de wietproef mee te doen en is al begonnen met de voorbereidingen. 

Een woordvoerder van het ministerie liet weten aan de NOS dat er gestart kan worden zodra de kwantiteit, kwaliteit en diversiteit van de geproduceerde hennep en hasjiesj voldoende is: “In de aanloop daarnaartoe wordt gemonitord of dat startmoment haalbaar blijft.”

Lees meer: Een van de tien wiettelers betrokken bij wietexperiment verliest vergunning NOS 25-08-2022 en ook Vergunning wietproef teler Supraleaf ingetrokken, bezwaar aangetekend Cannabisindustrie 25-08-2022

     

Cannabisnieuws

logo button
Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Hester Kooistra
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600