LEF

LEF

Lijst 26

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 – Hoe cannabisvriendelijk is LEF in Amsterdam?

Verkiezingsprogramma LEF Amsterdam 2022-2026 

Hierin staat: 

‘We kijken niet weg en legaliseren de geldstroom zodat er geen bloed meer aan kleeft. We herschrijven de Opiumwet en telen onze eigen wiet. Je mag toch ook alcohol brouwen en verkopen? Er komt betere verslavingshulp en er komen kwaliteitscontroles van de Voedsel en Waren Authoriteit’. 

Op de website LEF Amsterdam is geen drugsparagraaf beschikbaar.  

Stemwijzer Amsterdam van ProDemos bevat de stelling ‘Amsterdam moet coffeeshops toestaan cannabis te verkopen aan buitenlanders’. LEF in Amsterdam is het met de stelling EENS: ‘Tuurlijk, daar zijn we groot mee geworden. Zorg ervoor dat drugs legaal en geaccepteerd wordt. Wegkijken zorgt alleen maar voor grote stromen geld naar de onderwereld en onnodige slachtoffers door onveilige drugs.’

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst LEF Amsterdam

Zie ook AT5 12-02-2022
"Een paar jaar geleden besloten Van Duijn (lijsttrekker LEF) en een vriend na een avondje stappen in te gaan op een uitnodiging om bij iemand anders thuis nog wat GHB te gaan gebruiken. Maar die combinatie, alcohol met GHB, werd zijn vriend fataal: "Hij heeft een hartstilstand gehad, denken ze. Dat was en is een enorm trauma, want ik werd wakker zonder vriend. Ik mis hem nog iedere dag."

LEF Amsterdam deed bij de vorige gemeenteraadsverkiezing niet mee. De Amsterdamse gemeenteraad bestaat uit 45 leden. Het college bestaat sinds 2018 uit Groen Links (10), D66 (8), PvdA (5) en SP (2). De burgemeester van Amsterdam is Femke Halsema (Groen Links). De overige partijen in de gemeenteraad van Amsterdam zijn VVD (6), PvdD (3), DENK Amsterdam (2), JA21 (2), CDA (1), BIJ1 (1), ChristenUnie (1), PvdO (1), FvD (1), NIDA (1), Democratisch Socialisten (1).

 

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600