Lijst Smolders Tilburg

Lijst Smolders Tilburg

Lijst 1

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2021 – Hoe cannabisvriendelijk is Lijst Smolders Tilburg?

Burgerprogramma Lijst Smolders Tilburg Verkiezingsprogramma Lijst Smolders 2022-2026

Hierin staat:

‘Er moet ook een stevig ontmoedigingsbeleid komen voor drugsdealers en gebruikers. Tegelijkertijd moet er meer aandacht zijn voor kleine criminaliteit die vaak de basis legt voor zwaardere misdrijven later.

Het gedoogbeleid m.b.t. softdrugs is nu een dusdanige puinhoop dat je softdrugs (wiet/cannabis) moet gaan legaliseren en reguleren. Vervolgens moet het gebruik, de productie en handel in chemische en andere harddrugs keihard aangepakt worden. Het gebruik van deze drugs is onder jongeren een groot probleem geworden’.

Op de website van Lijst Smolders is geen informatie over drugsbeleid beschikbaar.

Stemwijzer mijn stem Tilburg heeft een stelling “Wieteelt onder controle van de gemeente toestaan”. Lijst Smolders Tilburg is het met deze stelling EENS: ‘Ondertussen is wel duidelijk dat wiet onder softdrugs valt. Wiet is al zo lang gedoogd dat het onrealistisch en naief is om te denken dat dit zo kan blijven doorgaan. Dus reguleren. Tegelijkertijd harddrugs keihard aanpakken.'

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst Lijst Smolders Tilburg 

  • Lijsttrekker Hans Smolders is tevens lid van de tweede kamer voor de groep van Haga (Belang van Nederland).

 Lijst Smolders Tilburg (LST) haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 11 zetels. De gemeenteraad van Tilburg bestaat uit 45 leden. De coalitie in Tilburg wordt gevormd door D66 (9) GroenLinks (6) VVD (6) en CDA (3). De burgemeester van Tilburg is Theo Weterings (VVD). De overige partijen in de gemeenteraad van Tilburg bestaan uit LST (11), SP (4), PvdA (4), 50PLUS (2), Lokaal Tilburg (1), ONS Tilburg (1).  

 

 

 

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600