HvV (Hart voor Vrijheid) Tilburg

HvV (Hart voor Vrijheid) Tilburg

Lijst 13

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 – Hoe cannabisvriendelijk is HvV Tilburg?

Verkiezingsprogramma HvV Tilburg 2022-2026

Hierin staat:

'Uit onderzoeken blijkt steeds weer dat cameratoezicht juist gevoelens van onveiligheid opwekt bij mensen. Ook het inzetten van drones voor toezicht vinden wij om dezelfde reden onwenselijk. Hart voor vrijheid wil de politie decentraliseren; in elke wijk weer een eigen klein politiekantoor en terugkeer van de wijkagenten die toegankelijk en dienstbaar zijn voor buurtbewoners en bedrijven'.

Op de website van HvV Tilburg is geen drugsparagraaf beschikbaar. 

Stemwijzer mijn stem Tilburg heeft een stelling “Wieteelt onder controle van de gemeente toestaan”. HvV Tilburg is het met deze stelling EENS: ‘Hart voor Vrijheid vindt dat wietteelt zelfs zonder controle moet kunnen. Zeker als het om medicinaal gebruik gaat, echter liefst ook voor recreatief gebruik. Volledige legalisering zonder controle voorkomt criminalisering’.

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst/Lijsttrekker HvV Tilburg

Zie ook artikel op BD 18-01-2022: "Hart Voor Vrijheid, de partij rond corona-activist Willem Engel, wil deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Dat heeft de lokale afdeling van de partij aangekondigd. Lijsttrekker wordt Ferdi Scholten, die net als Engel dansleraar is."

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen deed HvV Tilburg niet mee. De gemeenteraad van Tilburg bestaat uit 45 leden. De coalitie in Tilburg wordt gevormd door D66 (9) GroenLinks (6) VVD (6) en CDA (3). De burgemeester van Tilburg is Theo Weterings (VVD). De overige partijen in de gemeenteraad van Tilburg bestaan uit LST (11), SP (4), PvdA (4), 50PLUS (2), Lokaal Tilburg (1), ONS Tilburg (1).  

 

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600