SP Groningen

SP Groningen

Lijst 4

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2021 – Hoe cannabisvriendelijk is SP Groningen

Nog geen verkiezingsprogramma 2022-2026 online

Op de website van SP Groningen staat een artikel van 02-07-2019 “Experiment wietteelt gedoemd te mislukken”  

“De gemeenteraad stemde afgelopen woensdag in met het zogenaamde wietexperiment. Wat de SP betreft is dit experiment gedoemd om te mislukken en staat het echte legalisering in de weg. Het probleem van toename van straatverkoop en de mogelijkheid voor verkoop van hasj zijn niet goed uitgedacht.

Het falen van een dergelijk experiment staat echte legalisering in de weg. Daarom blijft de SP pleiten voor volledige legalisering”

“Dit is een halfbakken polderoplossing aan een wiettafel. Kies gewoon de rechtstreekse weg naar legalisering in plaats van te kiezen voor politiek uitstelgedrag.”, aldus SP-raadslid Lucy Wobma.

Stemwijzer Groningen van ProDemos bevat de stelling: ‘De gemeente moet de vestiging van nieuwe coffeeshops toestaan.’ SP is het met deze stelling EENS: ‘Er is geen principieel bezwaar tegen nieuwe cooffeeshops. Het huidige aantal lijkt te voldoen.’

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst SP Groningen

SP Groningen haalde in 2017 bij de gemeenteraadsverkiezingen 5 zetels. De gemeenteraad van Groningen heeft in totaal 45 zetels De coalitie in de gemeente Groningen bestaat uit GroenLinks (11), PvdA (6), D66 (5) en ChristenUnie (3). De burgemeester van Groningen is Koen Schuiling (VVD). De andere partijen in de gemeenteraad van Groningen SP (5), VVD (4), ChristenUnie (3), PvdD (3), CDA (2), 100% Groningen (2), stadspartij voor Stad en Ommeland (2), Student en Stad (1), PVV (1)  

Hoe cannabisvriendelijk is de landelijke SP?

Verkiezingsprogramma SP 2021-2025 Stel een daad

In het verkiezingsprogramma staat:

  • De teelt en de verkoop van softdrugs voor de Nederlandse markt gaan we reguleren en legaliseren. Zo kunnen we drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid van drugs beter controleren.
  • Drugsgebruik ontmoedigen we, maar gebruikers criminaliseren we niet.
  • Meer onderzoek naar de schade van verschillende typen drugs is nodig om te bepalen of de huidige lijst met verboden drugs zal moeten worden aangepast.

Zie ook SP Cannabis-Kieswijzer

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600