PvdA Rotterdam

PvdA Rotterdam

Lijst 5 

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2021 – Hoe cannabisvriendelijk is PvdA Rotterdam?

Verkiezingsprogramma PvdA Rotterdam 2022-2026

Hierin staat:

'Als Rotterdammers delen we de trots op onze stad. De PvdA wil een stad waar we trots op kunnen blijven, die aantrekkelijk is voor alle Rotterdammers en voor bezoekers. Daar werken we hard aan. In het centrum, de oude stadswijken, maar ook in wijken met al die Rotterdammers die daar elke dag weer hun eigen boontjes doppen, zoals IJsselmonde, Hoogvliet en Prins-Alexander. Veiligheid is daarbij van belang, met voorkomen waar het kan en een harde aanpak waar het moet'.  

Op de website van PvdA Rotterdam is geen paragraaf over coffeeshopbeleid.

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst PvdA Rotterdam

PvdA Rotterdam haalde in 2017 bij de gemeenteraadsverkiezingen 5 zetels De gemeenteraad van Rotterdam bestaat uit 45 leden De coalitie in Rotterdam wordt gevormd door VVD (5) D66 (5) PvdA (5) Groen Links (5) CDA (2) ChristenUnie- SGP (1). De burgemeester van Rotterdam is Ahmed Aboutaleb (PvdA). De andere fracties in de gemeenteraad van Rotterdam zijn: Leefbaar Rotterdam (11), DENK Rotterdam (4), NIDA Rotterdam (2), Socialisten 010 (2), PVV (1), PvdD (1), 50 PLUS (1).

Hoe cannabisvriendelijk is de landelijke PvdA?

Verkiezingsprogramma PvdA 2021-2025 Ons plan voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland

  • Legalisering hennepteelt. We gaan verder met de huidige experimenten voor de legalisering van hennepteelt. Er komt een gesloten cannabis-keten waar criminaliteit geen vat op heeft.
  • Veiligheid en gezondheid staan voorop in het drugsbeleid. Het absurde aan het huidige beleid is dat het schadelijke gebruik van alcohol, tabak en cannabis gelukkig wel aan regels is onderworpen, maar het gebruik van alle zogeheten harddrugs niet. Laten we daarom drugsgebruikers niet langer zien als criminelen, maar hun gezondheid vooropstellen. Door drugsgebruik uit de taboesfeer te halen voeren we effectiever beleid, lichten we beter voor en voorkomen we dodelijke ongelukken.
  • Focus op de echte drugscriminelen. Niet de gebruikers maar de georganiseerde misdaad zijn de echte criminelen. Deze criminele (motor)bendes - die onze straten onveilig maken, ons bestuur ondermijnen, ons leefmilieu vervuilen en onze gezondheid schaden met gevaarlijke drugs - pakken we keihard aan.

Zie ook PvdA Cannabis-Kieswijzer

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600