GroenLinks Eindhoven

GroenLinks Eindhoven

Lijst 2

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 - Hoe cannabisvriendelijk is GroenLinks Eindhoven?

SAMEN EINDHOVEN VERANDEREN Eindhoven groen, gezond en gelijk (met een zachte G)

 - Verkiezingsprogramma GroenLinks Eindhoven 2022 – 2026

In het verkiezingsprogramma staat:

"9. EINDHOVEN VAN ONS ALLEMAAL

Van onveilig naar vrij

16. Ondermijning: Samen met de politie, belastingdienst en het OM pakt de gemeente de georganiseerde misdaad aan die zich bezighoudt met drugscriminaliteit, mensenhandel en gedwongen prostitutie. We vergroten de (financiële) kennis en slagkracht om de georganiseerde criminaliteit in het hart te treffen: het oppakken van topcriminelen en het afpakken van crimineel geld.

17. Drugs: GroenLinks wil softdrugs en drugs zoals xtc en paddo’s legaliseren. Hiermee ondermijnen we het verdienmodel van de georganiseerde misdaad en voorkomen we onveilige situaties zoals brandgevaarlijke wietplantages of milieuschade door afvaldumping. Tegelijkertijd zorgen we voor betere voorlichting over drugs, net als over roken en alcohol."

Website: GroenLinks Eindhoven

De StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven bevat geen stelling aangaande cannabis, coffeeshops en/of drugs.

Op deze volwassenen kun je stemmen: Kandidatenlijst 2022 GroenLinks Eindhoven

GroenLinks Eindhoven haalde in 2017 bij de gemeenteraadsverkiezingen 7 zetelsDe Eindhovense gemeenteraad bestaat uit 45 leden. Het college van burgemeester en wethouders wordt sinds 2018 gevormd door een coalitie van VVD (7), GroenLinks (7), PvdA (6) en CDA (6). Burgemeester van Eindhoven is John Jorritsma. Andere partijen die in Eindhovense gemeenteraad zitten zijn: D66 (5), SP (2), Ouderen Appèl (5) Lijst Pim Fortuyn (2), 50PLUS (1), DENK (1), Leefbaar Eindhoven (1), ChristenUnie (1) en M.A. Scheurs (1).

Hoe cannabisvriendelijk is landelijk GroenLinks?

Verkiezingsprogramma 2021-2025  

Tijd voor nieuw realisme  

"16. We legaliseren softdrugs en drugs zoals xtc en paddo’s. Tegelijkertijd zorgen we voor betere voorlichting over drugs, net als over roken en alcohol. Door legalisering ondermijnen we het verdienmodel van de georganiseerde misdaad, beperken we slachtoffers door foute drugs, pakken we brandgevaarlijke wietplantages aan en beperken we de milieuschade van afvaldumping."

Zie ook: GroenLinks - Cannabis Kieswijzer (cannabis-kieswijzer.nl)

 

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600