SP Almere

SP Almere

Lijst 6 

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 – Hoe cannabisvriendelijk is SP Almere? 

Verkiezingsprogramma SP Almere 2022-2026: nog te publiceren 

Op de website van SP Almere is geen informatie over drugsbeleid beschikbaar. 

Op de Stemwijzer Almere kiest staat de stelling “Geen nieuwe coffeeshop”. SP Almere is het met deze stelling ONEENS: “De SP vindt dat softdrugs gelegaliseerd moeten worden. Mensen kunnen deze producten beter bij een coffeeshop kopen dan op straat. Dit leidt tot minder overlast en is veiliger. Wel moet goed gekeken worden naar de locatie. Dit mag niet leiden tot overlast”.

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst SP Almere  

SP Almere haalde in 2017 bij de gemeenteraadsverkiezingen 3 zetels. De gemeenteraad van Almere bestaat uit 45 raadsleden. Het college van burgemeester en wethouders wordt sinds 2018 gevormd door een coalitie van VDD (8), D66 (5), GroenLinks (4), Leefbaar Almere (3), ChristenUnie (1) en het CDA (2). De burgemeester van Almere is Ank Bijleveld (CDA). De andere partijen in de gemeenteraad van Almere zijn PvdA (8), PVV (6), SP (3), PvdD Almere (3), Respect Almere (1), AP/OPA (1) NIDA (1) Groep Rijssel (1)  

Hoe cannabisvriendelijk is de landelijke SP?

Verkiezingsprogramma 2021-2025

Stel een daad 

"De teelt en de verkoop van softdrugs voor de Nederlandse markt gaan we reguleren en legaliseren. Zo kunnen we drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid van drugs beter controleren.

Drugsgebruik ontmoedigen we, maar gebruikers criminaliseren we niet.

Meer onderzoek naar de schade van verschillende typen drugs is nodig om te bepalen of de huidige lijst met verboden drugs zal moeten worden aangepast.

De SP wil slimmer reguleren. De partij wil de teelt reguleren en de verkoop legaliseren. Zo wil de partij criminaliteit tegengaan, voorlichting verbeteren en wiet beter controleren in het belang van de volksgezondheid."

SP - Cannabis Kieswijzer (cannabis-kieswijzer.nl)

 

logo button
Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Hester Kooistra
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600