BIJ1 Almere

BIJ1 Almere

Lijst 13

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 – Hoe cannabisvriendelijk is BIJ1 Almere?

Op de website van BIJ1 Almere is via soundcloud een ingesproken verkiezingsprogramma beschikbaar, maar ook op pdf en bevat geen drugsparagraaf.

Op de Stemwijzer Almere kiest staat de stelling “Geen nieuwe coffeeshop”. BIJ1 Almere stelt ten aanzien van deze stelling: “Bestaande coffeeshop beter en veiliger laten functioneren.”

Op deze volwassenen kan je stemmen Kandidatenlijst BIJ1 Almere

Zie ook artikel 20-01-2022:
"Gemeenteraadslid Berneditha Rijssel-Omusuo uit Almere staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de kandidatenlijst van BIJ1. Dat meldt bestuursvoorzitter Anneke Dalger. BIJ1 doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. Rijssel-Omusuo stapte vorige week op bij de ChristenUnie omdat ze daar machtsmisbruik en discriminatie heeft ervaren. "BIJ1 staat voor radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid. Hier wil ik mij graag hard voor maken", aldus Rijssel-Omusuo". 

BIJ1 Almere deed de vorige gemeenteraadsverkiezing in Almere niet mee. De gemeenteraad van Almere bestaat uit 45 raadsleden. Het college van burgemeester en wethouders wordt sinds 2018 gevormd door een coalitie van VDD (8), D66 (5), GroenLinks (4), Leefbaar Almere (3), ChristenUnie (1) en het CDA (2). De burgemeester van Almere is Ank Bijleveld (CDA). De andere partijen in de gemeenteraad van Almere zijn PvdA (8), PVV (6), SP (3), PvdD Almere (3), Respect Almere (1), AP/OPA (1) NIDA (1) Groep Rijssel (1) 

Sylvana Simons BIJ1 interview CannaStemBus 

Hoe cannabisvriendelijk is BIJ1 landelijk?

Verkiezingsprogramma BIJ1 2021 BIJ1 Verkiezingsprogramma 2021-2025

Hierin staat

‘We decriminaliseren niet-gewelddadige delicten, zoals drugsdelicten. Teelt, bezit en verkoop van softdrugs worden legaal, zodat de overheid meer zicht heeft op de kwaliteit van drugs. Invoering wordt gereguleerd. Monopolies op teelt van softdrugs door grote bedrijven worden bestreden. Harddrugs worden legaal en door de overheid gereguleerd. Zo kan er beter geadviseerd worden over gebruik van drugs en kunnen mensen met drugsproblematiek eerder worden geholpen.’

Zie ook BIJ1 Cannabis Kieswijzer

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600