PvdA Almere

PvdA Almere

Lijst 2 

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 - Hoe cannabisvriendelijk is PvdA Almere?

Sociaal en rechtvaardig: het nieuwe normaal Verkiezingsprogramma PvdA Almere 2022-2026. 

In het verkiezingsprogramma staat:

‘Het huidige beleid rond de verkoop van wiet en wietproductie is tweeslachtig. Verkopen is toegestaan (zij het gereguleerd), maar produceren niet. Dat leidt ertoe dat legitieme ondernemers gedwongen worden om zaken te doen met de onderwereld. Het risico op ondermijning is daarbij heel groot. Daarom zijn we blij dat Almere meedoet met het landelijk experiment “gesloten coffeeshopketen”. Dat experiment zou echter wel een stuk eenvoudiger mogen om de kans op succes te vergroten’. 

Van de website PvdA Almere

  • In de komende periode Is er een legale cannabiskwekerij. De opbrengsten die de gemeente hiermee verwerft zullen onder meer gebruikt worden om voorlichting over verslavingen (zoals: alcohol, tabak, drugs en gokken) te verbeteren. 

Op de Stemwijzer Almere kiest staat de stelling “Geen nieuwe coffeeshop”. PvdA Almere is het met deze stelling ONEENS: ‘ Almere heeft heel weinig coffeeshops in vergelijking met andere steden, dat zorgt ervoor dat Almere ook veel straatdealers kent. Een coffeeshop in Almere Buiten is belangrijk om dat tegen te gaan.’ 

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidaten PvdA Almere 

PvdA Almere haalde in 2017 bij de gemeenteraadsverkiezingen 8 zetels. De gemeenteraad van Almere bestaat uit 45 raadsleden. Het college van burgemeester en wethouders wordt sinds 2018 gevormd door een coalitie van VDD (8), D66 (5), GroenLinks (4), Leefbaar Almere (3), ChristenUnie (1) en het CDA (2). De burgemeester van Almere is Ank Bijleveld (CDA). De andere partijen in de gemeenteraad van Almere zijn PvdA (8), PVV (6), SP (3), PvdD Almere (3), Respect Almere (1), AP/OPA (1) NIDA (1) Groep Rijssel (1) 

Hoe cannabisvriendelijk is de landelijke Partij van de Arbeid? 

Verkiezingsprogramma  2021-2025

Ons plan voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland

"• Legalisering hennepteelt. We gaan verder met de huidige experimenten voor de legalisering van hennepteelt. Er komt een gesloten cannabis-keten waar criminaliteit geen vat op heeft.

• Veiligheid en gezondheid staan voorop in het drugsbeleid. Het absurde aan het huidige beleid is dat het schadelijke gebruik van alcohol, tabak en cannabis gelukkig wel aan regels is onderworpen, maar het gebruik van alle zogeheten harddrugs niet. Laten we daarom drugsgebruikers niet langer zien als criminelen, maar hun gezondheid vooropstellen. Door drugsgebruik uit de taboesfeer te halen voeren we effectiever beleid, lichten we beter voor en voorkomen we dodelijke ongelukken.

• Focus op de echte drugscriminelen. Niet de gebruikers maar de georganiseerde misdaad zijn de echte criminelen. Deze criminele (motor)bendes - die onze straten onveilig maken, ons bestuur ondermijnen, ons leefmilieu vervuilen en onze gezondheid schaden met gevaarlijke drugs - pakken we keihard aan.

Het huidige softdrugsbeleid, waarbij de verkoop van softdrugs wordt gedoogd maar de wietteelt verboden is, werkt criminaliteit in de hand. In ons verkiezingsprogramma zeggen we daarom dat wietteelt legaal moet worden. Dat geeft ons controle over de sterkte van cannabis en hasj en het maakt Nederland veiliger omdat het verdienmodel voor drugsbendes wegvalt. Het levert ook accijnsinkomsten op en bespaart honderden miljoenen op (onnodige) politie en justitiecapaciteit. En het haalt coffeeshops uit het criminele circuit. "
 

 

logo button
Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Hester Kooistra
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600