SP Zaanstad

SP Zaanstad

Lijst 9

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2021 – Hoe cannabisvriendelijk is SP Zaanstad?

Verkiezingsprogramma SP Zaanstad 2022-2026

Hierin staat:

‘Criminaliteit moet hard en duidelijk bestreden worden. Samenwerking tussen politie, justitie en politiek moet perfect zijn.’  

Op de website van SP Zaanstad is geen informatie over drugsbeleid beschikbaar.

Stemwijzer Zaanstad bevat de stelling ‘De gemeente moet de vestiging van nieuwe coffeeshops tegenhouden’. SP Zaanstad is het met deze stelling ONEENS: ‘DE SP ziet de vestiging van een nieuwe coffeeshop als de volgende stap in het reguleren en legaliseren van sotdrugs. Zo kunnen we drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid van drugs beter controleren. Natuurlijk moet een nieuwe coffeeshop geen overlast veroorzaken.’

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst SP Zaanstad 

SP Zaanstad had bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 3 zetels. De gemeenteraad van Zaanstad heeft 39 leden De coalitie in Zaandam wordt gevormd door CU (1), VVD (4), CDA (2), Rosa (4), PvdA (4), D66 (3), Groen Links (3). De burgemeester van Zaanstad is Jan Hamming (PvdA). De andere partijen in Zaanstad (Zaandam) zijn POV (4), ROSA (4), D66 (3), DZ (4), PVV (1), De Socialisten (3), BVNL (2), DENK (2), PvdD (1), Lokaal Zaans (1). 

Hoe cannabisvriendelijk is de landelijke SP?

Verkiezingsprogramma SP 2021-2025 Stel een daad 

In het verkiezingsprogramma staat:

  • De teelt en de verkoop van softdrugs voor de Nederlandse markt gaan we reguleren en legaliseren. Zo kunnen we drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid van drugs beter controleren.
  • Drugsgebruik ontmoedigen we, maar gebruikers criminaliseren we niet.
  • Meer onderzoek naar de schade van verschillende typen drugs is nodig om te bepalen of de huidige lijst met verboden drugs zal moeten worden aangepast.

Zie ook SP Cannabis-Kieswijzer

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600