Volt Utrecht

Volt Utrecht

Lijst 16 

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 - Hoe cannabisvriendelijk is Volt Utrecht?

Verkiezingsprogramma Volt Utrecht 2022 – 2026

In het verkiezingsprogramma staat:

“Volt wil ook optreden tegen ondermijnende criminaliteit en in het bijzonder daar waar de onderwereld in aanraking komt met de bovenwereld. We willen online en offline criminele netwerken en hun verdienmodel verstoren. Denk hierbij aan zwaardere, georganiseerde misdaad, zoals drugsgerelateerde criminaliteit en witwaspraktijken.”

Van de website: Volt Utrecht -  Beleidsprogramma Volt Utrecht

“Volt wil ook optreden tegen ondermijnende criminaliteit en in het bijzonder daar waar de onderwereld in aanraking komt met de bovenwereld. We willen online en offline criminele netwerken en hun verdienmodel verstoren. Denk hierbij aan zwaardere, georganiseerde misdaad, zoals drugsgerelateerde criminaliteit en witwaspraktijken. We benaderen daarmee het bestaande probleem anders dan het huidige gemeentelijke plan.”

“De bestuurlijke eenheid wordt mede bestuurd door vertegenwoordigers van de cliëntenorganisatie. In de wijk functioneert een burgerforum dat zich in samenwerking met de stichting bekommert om bijvoorbeeld jeugd-dakloosheid, ‘hangjongeren’ in de wijk en om mogelijke drugshandel door minderjarigen.”

Op deze volwassenen kun je stemmen: Kandidatenlijst 2022 partij Utrecht

De gemeente Utrecht neemt niet deel aan De Stemwijzer van Prodemos.

Volt Utrecht doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.. De gemeenteraad van Utrecht bestaat uit 45 zetels. Het college van burgemeester en wethouders wordt sinds 2018 gevormd door een coalitie van GroenLinks (12), D66 (10) en de ChristenUnie (2). Burgemeester Utrecht is Sharon Dijksma (PvdA). Andere partijen die in Utrechtse gemeenteraad zitten zijn: , VVD (6), PvdA (3), CDA (3), PvdD (2), DENK (2), Student & Starter (2), SP (2), PVV (1) en Stadsbelang Utrecht (1). 

Hoe cannabisvriendelijk is het landelijke Volt?

Verkiezingsprogramma Volt 2021-2025 

  • "Volt wil werken aan het gecontroleerd decriminaliseren of legaliseren van drugs. Het Portugese model heeft namelijk laten zien dat de 'war on drugs' die over de hele wereld gevoerd wordt, niet gewonnen kan worden.
  • Daarom wil Volt toewerken naar een ander systeem, waarin we op basis van gedegen onderzoek het in bezit hebben, de handel en de productie van bepaalde drugs onder bepaalde voorwaarden toestaan.
  • Dit heeft twee grote voordelen. De druk op de handhaving neem af en we kunnen als samenleving beter investeren in preventie en voorlichting.
  • Daarnaast leidt het legaliseren van drugsgebruik niet tot meer drugsgebruik, maar zorgt het wel voor een betere controle van het gebruik."

Volt - Cannabis Kieswijzer (cannabis-kieswijzer.nl)

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600