GroenLinks Roosendaal

GroenLinks Roosendaal

Lijst 5

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 – Hoe cannabisvriendelijk is Groen Links Roosendaal?

Voor vertrouwen in de toekomst

Verkiezingsprogramma Groen Links Roosendaal 2022-2026

Hierin staat:

‘GroenLinks is voorstander van gecontroleerde verkoop van softdrugs. Ook in ons grensgebied. De illegale verkoop op straat zal enorm verminderen, inclusief de ervaren overlast. Legalisering vergroot ook het veilige gebruik van deze middelen en verhoogt de kans om begeleid te kunnen stoppen met verslavende middelen.

GroenLinks blijft voorstander van het experiment met gecontroleerde productie van softdrugs. Zolang de ‘achterdeur’ van coffeeshops illegaal is, houden we een probleem met georganiseerde drugscriminaliteit. Zodra er landelijk mogelijkheden zijn, meldt Roosendaal zich aan’.

Op de website van Groen Links Roosendaal is geen informatie over drugsbeleid beschikbaar.

Stemwijzer mijn stem Roosendaal heeft een stelling: ‘Wietteelt onder controle van de gemeente Roosendaal toestaan”. Groen Links Roosendaal stelt hierover: “GroenLinks is voorstander van gecontroleerde verkoop van softdrugs en blijft voorstander van het experiment met gecontroleerde productie van softdrugs. Zodra er landelijk mogelijkheden zijn, meldt Roosendaal zich aan”.

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst Groen Links Roosendaal

Groen Links haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezing in Roosendaal 3 zetels. De gemeenteraad in Roosendaal bestaat uit 35 zetels De coalitie in Roosendaal wordt gevormd door de Roosendaalse lijst (7) VVD (4) CDA (4) en Groen Links (3). De burgemeester van Roosendaal is Han van Midden (VVD). Andere partijen in de gemeenteraad van Roosendaal zijn: VLP (8), Lokaal Sociaal 21 (3), PvdA (2), D66 (1), ChristenUnie (1), Burger Belangen Roosendaal (1), Jac Weezenbeek (1).

Hoe cannabisvriendelijk is de landelijke Groen Links? 

Verkiezingsprogramma Groen Links 2021 – 2025 Tijd voor nieuw realisme

We legaliseren softdrugs en drugs zoals xtc en paddo’s.

Tegelijkertijd zorgen we voor betere voorlichting over drugs, net als over roken en alcohol.

Door legalisering ondermijnen we het verdienmodel van de georganiseerde misdaad, beperken we slachtoffers door foute drugs, pakken we brandgevaarlijke wietplantages aan en beperken we de milieuschade van afvaldumping.

Zie ook Groen Links Cannabis-Kieswijzer

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600