GroenLinks Leeuwarden

GroenLinks Leeuwarden

Lijst 10

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 - Hoe cannabisvriendelijk is Groen Links  Leeuwarden?

GROENLINKS MAAKT HET VERSCHIL  - Verkiezingsprogramma GroenLinks Leeuwarden 2022 – 2026

In het verkiezingsprogramma staat:

“WE VOEREN NUCHTER HORECA- EN DRUGSBELEID

5. We zijn voorstander van vrije sluitingstijden in het horecagebieden in de binnenstad van Leeuwarden. Vrije sluitingstijden voorkomen dat grote groepen mensen tegelijk op straat komen.

6. We zijn voorstander van gelegaliseerde productie en verkoop van softdrugs. Hiermee heeft de overheid meer controle op het THC-gehalte en de teelt van cannabis. Hiermee voorkom je dat coffeeshops worden gedwongen te handelen met criminelen en maak je criminaliteit minder winstgevend.

7. Wat GroenLinks betreft kunnen vestigingscriteria voor coffeeshops worden versoepeld.

8. We willen drugsgebruik zo veilig mogelijk maken, maar verslaving en criminaliteit tegengaan. We zorgen dat je drugs in Leeuwarden anoniem en gratis kunt laten testen. Daarnaast zetten we in op voorlichting over de nadelen die kleven aan het gebruik van drugs.” 

Op de website van GroenLinks Leeuwarden staat over (soft-)drugs, coffeeshops en/ of drugbeleid: Een Leeuwarden waar iedereen zich veilig voelt | GroenLinks Leeuwarden

Hoe cannabisvriendelijk is landelijk GroenLinks?

Verkiezingsprogramma 2021-2025  

Tijd voor nieuw realisme  

"16. We legaliseren softdrugs en drugs zoals xtc en paddo’s. Tegelijkertijd zorgen we voor betere voorlichting over drugs, net als over roken en alcohol. Door legalisering ondermijnen we het verdienmodel van de georganiseerde misdaad, beperken we slachtoffers door foute drugs, pakken we brandgevaarlijke wietplantages aan en beperken we de milieuschade van afvaldumping."

Zie ook: GroenLinks - Cannabis Kieswijzer (cannabis-kieswijzer.nl)

 

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600