SP Breda

SP Breda

Lijst 6

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 – Hoe cannabisvriendelijk is SP Breda?

Samen voor Breda Verkiezingsprogramma SP 2022-2026 

Hierin staat:

‘In Breda is geen plaats voor georganiseerde criminaliteit, deze pakken we hard aan. Huizen gebruiken voor iets anders dan wonen, zoals een wietkwekerij of andere criminele activiteiten haalt de leefbaarheid uit de wijken en is ontoelaatbaar’.

Op de website van SP Breda is geen informatie over coffeeshopbeleid beschikbaar.

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst SP Breda

SP Breda had bij de vorige gemeenteraadsverkiezing in Breda 3 zetelsDe gemeenteraad bestaat uit 39 raadsleden Het college van Burgemeester en Wethouders in Breda wordt gevormd door VVD (11), D66 (6) en PvdA (4). De burgemeester van Breda is Paul Depla (PvdA). De overige partijen in de gemeenteraad van Breda zijn: CDA (6) Groen Links (5), SP (3), 50PLUS (2), Breda Beslist (1), Lijst Huong (1). 

Hoe cannabisvriendelijk is de landelijke SP?

Verkiezingsprogramma 2021-2025

Stel een daad 

"De teelt en de verkoop van softdrugs voor de Nederlandse markt gaan we reguleren en legaliseren. Zo kunnen we drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid van drugs beter controleren.

Drugsgebruik ontmoedigen we, maar gebruikers criminaliseren we niet.

Meer onderzoek naar de schade van verschillende typen drugs is nodig om te bepalen of de huidige lijst met verboden drugs zal moeten worden aangepast.

De SP wil slimmer reguleren. De partij wil de teelt reguleren en de verkoop legaliseren. Zo wil de partij criminaliteit tegengaan, voorlichting verbeteren en wiet beter controleren in het belang van de volksgezondheid."

SP - Cannabis Kieswijzer (cannabis-kieswijzer.nl)

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600