GroenLinks Breda

GroenLinks Breda

Lijst 4

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022 – Hoe cannabisvriendelijk is Groen Links Breda?

Bouwen aan een  duurzaam en sociaal Breda Verkiezingsprogramma Groen Links 2022-2026

Hierin staat:

‘Breda maakt snel werk van een werkend drugsbeleid. Niet alleen de verkoop van soft-drugs wordt gedoogd, maar ook de ‘achterdeur’ (productie, toelevering) daarvan legaliseren we. Dit bespaart politie en justitie handenvol werk: vrijkomende energie die we gericht willen inzetten tegen de illegale handel van harddrugs op straat, met alle bijkomende sociale onveiligheid en verkeersonveiligheid van dien. Het laten testen van drugs wordt laagdrempeliger, om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Ook wil GroenLinks dat er voorlichting wordt gegeven over de gevolgen van harddrugs’. 

Op de website van Groen Links staat geen informatie over softdrugsbeleid. 

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst Groen Links Breda

Groen Links Breda had bij de vorige gemeenteraadsverkiezing in Breda 5 zetelsDe gemeenteraad bestaat uit 39 raadsleden Het college van Burgemeester en Wethouders in Breda wordt gevormd door VVD (11), D66 (6) en PvdA (4). De burgemeester van Breda is Paul Depla (PvdA). De overige partijen in de gemeenteraad van Breda zijn: CDA (6) Groen Links (5), SP (3), 50PLUS (2), Breda Beslist (1), Lijst Huong (1).

Hoe cannabisvriendelijk is landelijk GroenLinks?

Verkiezingsprogramma 2021-2025  

Tijd voor nieuw realisme  

" We legaliseren softdrugs en drugs zoals xtc en paddo’s. Tegelijkertijd zorgen we voor betere voorlichting over drugs, net als over roken en alcohol. Door legalisering ondermijnen we het verdienmodel van de georganiseerde misdaad, beperken we slachtoffers door foute drugs, pakken we brandgevaarlijke wietplantages aan en beperken we de milieuschade van afvaldumping."

Zie ook: GroenLinks - Cannabis Kieswijzer (cannabis-kieswijzer.nl)

 

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600