Volt Maastricht

Volt Maastricht

Lijst 14

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2021 – Hoe cannabisvriendelijk is Volt Maastricht?

Verkiezingsprogramma Volt Maastricht 2022-2026 niet beschikbaar.

Op de website van Volt Maastricht is geen informatie over coffeeshopbeleid beschikbaar.

Op deze volwassenen kan je stemmen. Kandidatenlijst Volt Maastricht

Volt Maastricht deed eerder nog niet mee aan de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Maastricht. De gemeenteraad van Maastricht bestaat uit 39 leden. De coalitie in Maastricht wordt gevormd door zes partijen CDA (5), GroenLinks (5), Seniorenpartij (4), D66 (5), VVD (3) en SP (2). De burgemeester van Maastricht is Annemarie Penn-te Starke (partijloos). De andere partijen in de gemeenteraad van Maastricht zijn: SPM (4), PvdA (3), PVM (3), PVV (2), SAB (1), 50PLUS (1), Liberale Partij Maastricht, Groep Gunter (1), Groep Maassen (1), Groep Lurvink (1), Lijst Habets (1).

Hoe cannabisvriendelijk is Volt landelijk?

Verkiezingsprogramma Volt Nederland 2021-2025

Volt wil werken aan het gecontroleerd decriminaliseren of legaliseren van drugs. Het Portugese model heeft namelijk laten zien dat de 'war on drugs' die over de hele wereld gevoerd wordt, niet gewonnen kan worden.

Daarom wil Volt toewerken naar een ander systeem, waarin we op basis van gedegen onderzoek het in bezit hebben, de handel en de productie van bepaalde drugs onder bepaalde voorwaarden toestaan.

Dit heeft twee grote voordelen. De druk op de handhaving neem af en we kunnen als samenleving beter investeren in preventie en voorlichting.

Daarnaast leidt het legaliseren van drugsgebruik niet tot meer drugsgebruik, maar zorgt het wel voor een betere controle van het gebruik.  

Zie ook Volt Nederland op Cannabis Kieswijzer

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600