Zelfvoorzienende teelt Arnhem

16-11-2016 Gelderlander Arnhem volgt Tilburg niet met thuisteelt medicinale wiet

Arnhem volgt niet de lijn van Tilburg om de thuisteelt van medicinale wiet toe te staan. Dat heeft burgemeester Boele Staal van Arnhem na overleg met politie en openbaar ministerie aan de raad meegedeeld.

De wet verbiedt het telen van cannabis tenzij de minister een ontheffing verleend. ‘Het kweken van particulieren is niet aan te merken als het kweken van medicinale cannabis en niet toegestaan. Het is niet aan de orde om hierover afspraken te maken tussen en met partijen, schreef VWS Minister Schippers ook al aan de kamer.

19-09-2016 GroenLinks Onderzoek naar toestaan thuisteelt medicinale cannabis

“Burgemeester Noordanus van Tilburg staat voortaan het thuis telen van medicinale cannabis toe in zijn stad. GroenLinks vroeg afgelopen maandag mede namens D66, SP en PvdD aan burgemeester Kaiser of hij dit ook in Arnhem toe wil staan. Burgemeester Kaiser gaf als antwoord dat hij dit nader gaat onderzoeken. In de komende weken gaat de burgemeester in gesprek met het Openbaar Ministerie en de Politie, en gaat hij na hoe een en ander in Tilburg geregeld is. Daarnaast gaat de burgemeester hierover in gesprek met woningcorporaties. Raadslid Mark Coenders: "Medicinale cannabis werkt voor veel mensen met verschillende klachten. Het is goed dat de burgemeester wilt onderzoeken of het toestaan van thuisteelt ook in Arnhem mogelijk is."

19-06-2016 Gelderlander Arnhemse gemeenteraad wil thuisteelt wiet legaliseren

Een meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad wil dat medicinale thuisteelt van wiert voortaan wordt toegestaan in de Gelderse hoofdstad. D66, SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren bepleiten dat standpunt maandagavond tijdens de politieke maandag.

Legaliseren van medicinale thuisteelt moet voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet door de woningbouwvereniging omdat ze hennepplanten in hun woning hebben.

5-11-2013 Omroep Gelderland Plan voor legale wietteelt Arnhem

In navolging van gemeenten als Eindhoven en Rotterdam moet ook de gemeente Arnhem komen met een plan voor de legale kweek van wiet om de eigen coffeeshops te bevoorraden. Dat stellen D66, SP en GroenLinks in Arnhem.

De partijen willen zo iets doen aan wat zij noemen 'de achilleshiel van het gedoogbeleid'. In Nederland mag wiet worden verkocht, maar de kweek en de levering aan de shops is illegaal.

Door als gemeente zelf te kweken worden criminaliteit en de vaak risicovolle thuisteelt aangepakt. Ook is er controle op de kwaliteit.

De partijen willen dat in Arnhem een proef wordt gehouden naar een voorstel van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Die stelde eerder voor om als gemeente een stichting op te richten die de teelt van softdrugs organiseert en zorgt dat de wiet bij de shops komt. In het bestuur van de stichting zitten vertegenwoordigers van onder meer gemeente, coffeeshophouders en verslavingszorg.

De Arnhemse partijen gaan de komende tijd in gesprek met de coffeeshophouders om steun te zoeken voor hun plan. Als die er is zou de Arnhemse proef in 2014 moeten beginnen. 

Lokaal beleid Arnhem

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600