Zelfvoorzienende teelt Rotterdam

Wietplanten, Feyenoord-kippenen gigacourgettes: buitenkijken bij Sharonne In de buurt 13-09-2023

Je hebt Rotterdammers met een strak ingerichte tuin en je hebt Sharonne de Weger (52). Haar gigantische moestuin in Oud-IJsselmonde is een wildernis vol groentes, bloemen, wietplanten, kippen en een haan. “Allemaal vernoemd naar Feyenoord-spelers.”

De leukste verrassingen bevinden zich achterin de tuin. Allereerst is er een kippenhok – waar flink gebroed wordt – en een afgesloten stuk grond aan het water.
Vlak bij het kippenhok ruikt het zoals in de coffeeshop, want hier groeien drie grote wietplanten. “Ik rook zelf geen joints, maar doneer deze aan Stichting Wiet Olie Puur. Zij maken er producten van die goed zijn voor je welzijn, zoals CBD-olie voor mijn ADHD.”

D66: Gaat Aboutaleb telen medicinale wiet toestaan? Dagblad 010 29-11-2022

Gaat burgemeester Aboutaleb zieke Rotterdammers met inachtneming van strenge voorwaarden toestemming geven om “medicinale wiet” te telen en daarmee het voorbeeld volgen van Tilburg. In de vraagstelling van de raadsleden Agnes Maassen en Fatih Elbay van D66 zit veel hoop gevestigd nu blijkt dat twee inwoners van Tilburg er baat bij hebben. 

’Bent u het in de basis met D66 eens dat verdere decriminalisering en regulering van teelt, handel en consumptie van wiet(producten) noodzakelijk zijn om te komen tot een drugsbeleid waarmee de volksgezondheid beter gediend is?’’

 
1. Heeft u kennis genomen van het bericht Marjan en Serge kunnen hun wiet blijven telen zodat ze niet ziek worden?  
2. Heeft gemeente Rotterdam een duidelijk beleid rondom (de eigen kweek van) 'medicinale wiet' en inzicht in het aantal patienten die hiervan afhankelijk zijn?
3. Is het college bekend met de aanpak in Tilburg?
4 Is het college bereid om ook dergelijke toestemmingsbrieven te verstrekken wanneer een gebruiker een doktersverklaring heeft?
5. Zo ja, is het college bereid hier ook actief over te communiceren?
6. Is het college het in de basis met D66 eens dat verdere decriminalisering en regulering van teelt, handel en consumptie van wietproducten) noodzakelijk zijn om te komen tot een drugsbeleid waarmee de volksgezondheid  beter gediend is?
 

Lokaal beleid Rotterdam

logo button

Stichting Maatschappij en Cannabis
Redactie: Gerrit Jan ten Bloemendal, Jeroen Bos en Lisa Lankes
Redactionele bijdragen: Mauro Picavet
Fotografie: Gerrit Jan ten Bloemendal
contact mailadres

elke stem telt 600