TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

5c46e391360000ca04680ccb Verkiezingen Europese Parlement 23 mei 2019

Van 23 t/m 26 mei 2019 (in Nederland op 23 mei) zullen voor de negende keer de verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvinden. Inwoners van alle lidstaten kiezen tijdens de Europese verkiezingen rechtstreeks hun vertegenwoordiging in de Europese Unie. Deze Europarlementariërs worden gekozen voor een termijn van vijf jaar.

Stemmen per land - Per land worden verkiezingen gehouden. In Nederland stemmen burgers op kandidaten van één van de Nederlandse partijen. Burgers van het ene land kunnen niet stemmen op kandidaten uit een ander land. De redactie van CannabisKieswijzer zal een zo compleet mogelijke inventarisatie maken van de standpunten ten aanzien van het (soft) drugs- en coffeeshopbeleid in de verkiezingsprogramma's. Te zijner tijd zal je een overzicht aantreffen van alle partijen die deelnemen (onbekend nog is hoeveel) aan deze Europese verkiezingen.


Stem in alle Staten blauw wit

 Raadpleeg de interactieve kaart
 
 

Stem in alle Staten blauw witTweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017 
De redactie van de Cannabis Kieswijzer heeft de verkiezingsprogramma's van alle aan de Tweede Kamerverkiezingen deelnemende partijen geïnventariseerd op cannabis- en drugsbeleid.

VVD

Lijst 3

De regels voor coffeeshops werken goed in Utrecht. De coffeeshops zijn verspreid over de gemeente en niet alle druk ligt op de binnenstad. Dit willen wij zo houden. Wel wil de VVD dat de gemeente overlastgevende coffeeshops blijft aanspreken. De burgemeester heeft voldoende mogelijkheden deze coffeeshops aan te pakken en eventueel te sluiten. Aan de randen van de stad pleit de VVD voor een “drive-in coffeeshop”.

Het is de bedoeling dat zo’n coffeeshop eenvoudig met de auto is te bereiken en geen overlast in de omgeving veroorzaakt. Zo’n drive- in coffeeshop zou de coffeeshops in de binnenstad verder ontlasten en overlast verminderen. Tegen illegale wietteelt moet worden opgetreden om criminaliteit en overlast tegen te gaan. Utrecht stopt met het eigen experiment en wacht initiatieven vanuit de nationale overheid af.

Zie ook VVD Utrecht verkiezingsprogramma 2018-2022: https://utrecht.vvd.nl/uploaded/utrecht.vvd.nl/files/59b7c17d324f8/conceptverkiezingsprogramma-vvd-utrecht-2018-2022.pdf

Nieuws

Het gebruik van cannabis (hasj en wiet) is in veel culturen al eeuwenlang bekend. Cannabis is afkomstig van de hennepplant. Het effect duurt twee...