Hoofd Menu

PvdA

Het wietteelt experiment zal een grote stap op weg zijn naar een gecoördineerde aanpak van de drugscriminaliteit door politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en FIOD en andere opsporingsdiensten. Burgemeester Antoin Scholten is groot voorvechter van de gecoördineerde aanpak.

Via landelijke PvdA site: Ons softdrugsbeleid vraagt een realistische koers. Het huidige softdrugsbeleid, waarbij de verkoop van softdrugs wordt gedoogd maar de wietteelt verboden is, werkt criminaliteit in de hand. In ons verkiezingsprogramma zeggen we daarom dat wietteelt legaal moet worden. Dat geeft ons controle over de sterkte van cannabis en hasj en het maakt Nederland veiliger omdat het verdienmodel voor drugsbendes wegvalt. Het levert ook accijnsinkomsten op en bespaart honderden miljoenen op (onnodige) politie en justitiecapaciteit. En het haalt coffeeshops uit het criminele circuit.


We zijn in deze regio het grootste tuinbouwgebied van Europa. In onze beleving zit hier de nodige knowhow en daar moeten we gebruik van maken. Ga in overleg met de diverse partners, waaronder de lokale coffeeshops en ga voor lokaal maatwerk!
Zie ook PvdA Venlo info: https://venlo.pvda.nl/nieuws/pvda-venlo-groot-voorstander-venlo-pilotgemeente-legalisering-wietteelt/

Landelijke site: https://www.pvda.nl/standpunten/zorg-gezondheid/softdrugs/