TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN 15 MAART 2017

 

banner laat je stem

Gemeenteraadsverkiezingen 21 Maart 2018

De redactie van de Cannabis-Kieswijzer heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen alle partijprogramma's van in totaal 20 gemeenten doorgelicht op hun standpunten over drug- en coffeeshopbeleid. Klik op het gemeentelogo van jouw gemeente en je vindt een overzicht van alle deelnemende partijen. Per partij vind je dan de standpunten over drug- en coffeeshopbeleid, ook over de achterdeur en de door het kabinet aangekondigde wietteeltexperimenten.

Informeer jezelf! Ga stemmen! Stem cannabisvriendelijk! Laat je stem niet verdampen!Den haag 

Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

 

MenS en Spirit/Basisinkomen Partij/V-R

Een meerderheid van de bij deze kieslijst aangesloten partijen laat zich positief uit over legalisering van cannabis en regulering van kweek. Een veilige groene keus, lijkt ons. Uit de oude doos is de vergelijking tussen cannabis en alcohol, op de website van Vrede en Recht.


 Als je www.parasol-partijen.nl in de adresbalk invoert kom je op een startpagina die voor het laatst op 3 februari 2017 is bijgewerkt.
Gezien het feit dat er verwezen wordt naar 4 partijen volstaan we met de links naar die partijen. Als we wat over cannabis vinden zetten we dat er natuurlijk bij.
Mochten er mensen zijn die weten welk standpunt de gezamenlijke partijen over coffeeshops en cannabisproducten hebben dan horen we dat graag.

De websites:

www.mensenspirit.nl

Op de site van Mens en Spirit staat het programma uit 2012. Daarin staat het volgende standpunt:

13.1 Softdrugs en alcohol toestaan en harddrugs hard aanpakken

Het huidige drugsbeleid is inconsequent. Coffeeshops zijn toegestaan, maar de teelt en de toelevering zijn illegaal. ‘Natuur’cannabis bestaat al eeuwenlang. Er zijn altijd al sterke en mindere sterke soorten cannabis geweest. In het Westen is cannabis echter veredeld om planten met een zo hoog mogelijk THC-gehalte te produceren. Naast THC zijn er in de oorspronkelijke cannabisplant veel cannabinoïden aanwezig waarvan medicinale werking is aangetoond. Helaas zijn tegenwoordig via het illegale circuit ook synthetische vormen verkrijgbaar die onder de designerdrugs vallen.
Partij voor Mens en Spirit wil de teelt van ‘natuur’cannabis legaliseren. De partij wil slechts de teelt toestaan van de softdrug-cannabis. Teelt kan echter niet zomaar worden toegestaan: voor de teelt moeten voorschriften komen met betrekking tot toegestane locaties, maximale hoeveelheden en het voorkomen van overlast. Goede voorlichting over de gezondheidsrisico’s van toegestane drugs blijft essentieel. Daarmee wordt aangesloten bij het preventiebeleid.
Partij voor Mens en Spirit wil maatwerk bieden bij verslavingszorg en mensen op een liefdevolle manier begeleiden om van verslavingen af te komen en daar lessen uit te kunnen leren. Ook afkicken van antidepressiva valt hieronder.

Medicinale toepassingen
Er zijn patiënten die baat hebben bij cannabisproducten. Partij voor Mens en Spirit ziet graag meer onderzoek in deze richting.

Harddrugs
Het gebruik van harddrugs is een groot maatschappelijk probleem dat persoonlijke en maatschappelijke ontwrichting veroorzaakt. Een evenwichtig mens gebruikt geen harddrugs. Voorlichting ter preventie van harddruggebruik is dan ook onontbeerlijk, maar vooral de psychische aanpak van de gebruiker moet centraal komen te staan. Harddrugs, al dan niet synthetisch zijn en blijven niet toegestaan. Een harde aanpak van de handel in deze drugs blijft noodzakelijk.

Alcohol
Alcoholgebruik kan met mate, want ook alcohol is een ‘natuur’drug. Om ouders te ondersteunen stemt Partij voor Mens en Spirit in met ophoging van de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol naar 18 jaar.

www.basisinkomenpartij.nl

Geen informatie over cannabis, coffeeshops of drugs.

www.kinderbelangenpartij.nl

Geen informatie over cannabis, coffeeshops of drugs.

www.vrede-recht.nl 

Basisrecht 11: Vrijheid
Vrijheid – teelt, gebruik en handel in hennep wordt vrij; overheid moet stoppen met het betuttelen van burgers
Vrede & Recht vindt het verbieden van het gebruik en de teelt of verkoop van hennep een absurde maatregel zonder enig belang voor de burger. Het is een schoolvoorbeeld van een overheid die doorschiet in zijn regelgeving. Wij vinden dat betuttelende regeltjes zoals het hennep verbod moeten worden afgeschaft.

Hennep is gemakkelijk te verbouwen en heeft tal van industriële toepassingen. Ook op medisch gebied heeft zelfs de Amerikaanse regering toegegeven dat het een helende werking heeft.
Er is geen zinnige verklaring voor het decennialange hysterische verbod van marihuana/wiet/cannabis/hennep. Cannabisgebruik is namelijk niet schadelijk voor de mens, kost geen mensenlevens en is als medische toepassing juist een panacea. De enige verklaring voor het verbod van marihuana kan zijn dat vrijgave van cannabis de winsten van de farmaceutische en petrochemische industrie en werkgelegenheid van de hulpverleners en justitie bedreigt.

Sinds het begin van de 20e eeuw wordt de hennepplant (marihuana) gepresenteerd als een gevaar voor de volksgezondheid. Dit volledig foute beeld leeft nog steeds bij de politiek. Ondanks dat de VS, de grote initiatiefnemer van de verbanning van hennep hierop schoorvoetend terugkomt, blijft Nederland stug volharden in het verbod er van (met uitzondering van het gedogen van de particulier die 5 planten buiten in zijn tuin mag hebben).
Hennep is eeuwenlang gebruikt in de scheepsbouw, boekdruk, als kleding en medicatie vanwege zijn ontgiftende en helende werking. In 1400 droeg het gebruik van hennep bij aan de snelle groei van het boekdrukken. Het eerste boek, de Gutenberg Bijbel werd gedrukt op hennep papier. In 1600 waren de VOC schepen uitgerust met zeilen en touw van hennep, een beetje schip had circa 15 mijl aan touw en vele vierkante meters aan canvas (geweven hennep). Aan het einde van de 19e eeuw verkochten Nederlandse drogisten extracten van cannabis. Het medicijn was bekend onder de naam Extractum Cannabis Indicae. Het werd gebruikt voor toevallen, astma, krampen, slaapstoornissen en migraine.

Vergelijking alcohol en wiet (Bron: Jellinek)

Cannabis Alcohol                                  

Matig cannabisgebruik (hasj of wiet) is schadelijk voor de longen (bij roken)

Alcohol veel schadelijker dan overmatig blowen

Er is geen sterfte als gevolg van hasj of wiet.

Blowen is vooral geestelijk verslavend

 

Matig alcoholgebruik levert nauwelijks schade op


Overmatig alcoholgebruik is zeer schadelijk

Jaarlijks overlijden 4000 mensen als gevolg van ziekten door alcoholgebruik

Alcohol is verslavend, zowel geestelijk als lichamelijk

Bij eenmalig gebruik is alcohol schadelijker dan cannabis. Alcohol leidt tot agressie, ongelukken en alcoholvergiftigingen. 

 

Cannabis reguleren? Maar hoe dan?

cannabis kieswijzer reguleren240Cannabis reguleren? Maar hoe dan?

Vul de vragen in en weet waar je staat!

Het gedoogbeleid heeft voor wanorde in de maatschappij gezorgd. Er gaan stemmen op om te stoppen met gedogen en cannabis te reguleren. Hier zijn verschillende systemen voor bedacht.

Als we nieuwe regels bedenken voor cannabis, en het verbod even ter zijde schuiven, welke regels zouden dat dan moeten zijn? In acht korte vragen vertellen we waar je staat in dit debat.

Nieuws

Videos

Watch the video