Splinter

Verkiezingsprogramma Splinter 2021-2025 Programma 2021

De nieuwe politieke partij Splinter van Femke Merel van Kooten - Arissen pleit voor:

-Liberalisering van recreatieve en medicinale cannabisproducten om de economische schade door corona in te lopen. Het recreatief gebruik mag daarbij niet toenemen.

-Eerlijke voorlichting of het testen van cannabisproducten op kwaliteit is nu verboden, omdat dit het gebruik zou promoten. Volgens Splinter moeten consumenten weten wat ze gebruiken en welke effecten dat op je lichaam of geest heeft. Bij de teelt of de verwerking van cannabis kunnen schadelijke stoffen worden toegevoegd. Dit wordt straks door verplichte veiligheids- en kwaliteitscontroles voorkomen.

-Splinter wil cannabisproducten benutten als een belangrijke inkomstenbron van de overheid, net als alcohol en tabak. Hierdoor kunnen andere lastenverhogingen worden afgewend. Ook de Nederlandse tuinbouwsector en logistieke sector zullen enorm van de liberalisering profiteren en op grote schaal kunnen gaan exporteren naar landen waar cannabis al legaal te verkrijgen is.

-"Onder de noemer ‘verbreding van de belastingbasis’ gaan burgers de wrange vruchten plukken van het economische coronabeleid. Tegelijk laat Nederland miljarden euro’s liggen met achterhaald cannabisbeleid. We kunnen binnen vijf jaar de economische schade van de coronacrisis inlopen.”

 

Zie ook nieuwsbericht van 03-03-2-2021