Coffeeshopbeleid Tilburg

  

Werkgroep X

Coffeeshopbeleid gemeente Tilburg dossier Werkgroep X juni 2020

Dossier experiment gesloten coffeeshopketen Tilburg

 

Image 31 12 20 at 00.16 1

Coffeeshops Tilburg 


Coffeeshop Toermalijn 

Coffeeshop Crackers

Coffeeshop de Muze 

Coffeeshop Pasja

Coffeeshop Shiva

Coffeeshop Level 

Coffeeshop Maximillian 
Maximilian in Brabants Dagblad 29-08-2019 

Coffeeshop Africa
BD 03-10-2020 Coffeeshop Africa in Tilburg mag open blijven 

De sluiting die coffeeshop Africa boven het hoofd hing, is van de baan. De eigenaar heeft burgemeester Weterings ervan overtuigd dat de vergunning niet wordt gebruikt voor het plegen van strafbare feiten, zoals bureau Bibob suggereerde.

The Grass Company 
30-09-2020 Topkapi Films NPO2 - 6 delige documentare-serie 'Cannabis' o.a over Johan van Laarhoven oprichter van de Grasscompany in Tilburg (uitzending gemist)

BD 18-12-2020 Voorraadpand The Grass Company mag open blijven: 'Er lag geen 300 maar 57 kilo'

Burgemeester Weterings besloot in juni de opslagplaats en het kantoor aan de Kooikerstraat in Tilburg te sluiten voor een periode van 2 jaar. De reden hiervoor was de voorraad softdrugs die tijdens een controle op 15 november 2019 was aangetroffen. In 2014 en 2015 werden in hetzelfde pand ook al grote hoeveelheden softdrugs gevonden. The Grass Company bevoorraadt vanaf dit adres zijn vier coffeeshops in Tilburg en Den Bosch. 
Volgens de burgemeester is sluiting van de bedrijfsruimte noodzakelijk ter bescherming van het woon- en leefklimaat en het herstel van de openbare orde.

Volgens de rechter is de hoeveelheid gevonden softdrugs veel te hoog ingeschat. Bovendien is er doelgericht naar de voorraad gezocht, wat in dit geval tegen de regels is. 'Er komt legale aanvoer van wiet. Daardoor is het minder vanzelfsprekend om nu te gaan optreden, vindt de rechter.'

Coffeeshop Ochtendgloren (Grass company)
BD 03-03-2020 Burgemeester Weterings wil coffeeshops the Grass Company Tilburg sluiten 

Weterings is de procedures gestart om de vergunningen van beide shops in te trekken. Hij neemt de maatregel op basis van een advies dat hij onlangs ontving van het Landelijk Bureau Bibob, dat op verzoek van gemeenten onderzoek doet naar de integriteit van ondernemers. ‘Het bureau komt tot de conclusie dat er een ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen mede gebruikt worden om crimineel vermogen te benutten en om strafbare feiten te plegen', schrijft Weterings in een brief aan de gemeenteraad.